Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obraz v tv jen problikává

Od: tomas26* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Mám 6 let starou Led tv LG.Dnes jsem tv pustil a asi po hodině zčernala obrazovka a obraz jen po chvilkách problikává,zvuk normálně funguje.Čím by to mohlo být,má cenu to nechat opravit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tipoval bych spíš na podsvícení displeje (výbojka, LED...). Kondenzátory by měly vydržet mnohem dýl.

To by ty kondíky museli být předimenzované na teplotu 105C a na vyžší pracovní napětí a nejlépe více kusů paraelně s nízkým ESR.

Výrobce tam nacpe jeden na hraniční napětí a teplotu 85C a v praxi kolikrát hned vedle chladiče s nějakým mosfetem. To je ono "kurvítko" dnešních výrobků.

...

CCFL trubice nebo jas ledek napájí měniče. V nich jsou kondíky a nestabilní zdroj stále padá a cykluje. Běžný jev poruchy.

hodnocení

0x

čímkoliv. Většinou nekvalitní kondíky.

bery*
Tak tak, vyschly kondiky, po sesti letech uz trikrat presluhujou :)

tomas26*
hodnocení

A na kolik vyjde taková oprava led tv?

Netuším, kolik kdo bere. Vždy jsem si to opravil sám. Kvalitní kondíky jsou i kolem 36kč za kus. Může být vadný jeden nebo i 8ks.

Připočítej tedy hodinovou práci mechanika a asi i diagnostiku závady (pokud to dělí).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]