Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podsvícení u televize

Od: slavo® odpovědí: 5 změna:

Četl jsem, že existují tyto druhy podsvícení:

Edge led - po obvodě

Direct led - po celé ploše

Četl jsem že se uvažovalo podsvícení o RGB led, ale to se kvůli ceně snad neuskutečnilo.

Ale zajímá mě jak je to s podsvícením u 4K a 8K televizí.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

0x
8K Samsung pouze Direct LED.
8K Samsung většina Edge LED.

evzen
hodnocení

0x
RGB nemá nic společného s typem podsvícení /edge vs direct, kde jde o to odkud je panel podsvícen led diodami, jestli z okrajů panelu nebo zezadu/. RGB znamená jak je tvořen jednotlivý pixel panelu, je to zkratka R- red, B- blue a G- green, tzn jednotlivý pixel je tvořen třemi subpixely, červeným modrým a zeleným, které poté skládají požadovanou výslednou barvu.

hodnocení

0x
Dalo by se říct, že RGB LED mají OLED televize, ale tam se nejedná o podsvícení, protože světlo vyzařují jednotlivé (sub)pixely.

hodnocení

0x

Direct LED je lepší - rovnoměrnější a s technologií Local Dimming může televize dosahovat vyššího kontrastu, protože dokáže ztlumit nebo naopak více podsvítit pouze určitou část displeje.

evzen
Ne vždy platí že Direct led je lepší, především bez local dimmingu může být i horší než edge, zalezi jak se s implementací popral výrobce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]