Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký mobil vybrat pro seniory?

Od: zdemour* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, prosím o radu s výběrem mobilu pro seniory. Ještě musím upozornit, že mobil Aligator, který se prezentuje právě jako pro seniory nechci, neboť moje mamka ho dostala a je z něho nešťastná, tlačítka jsou velká až moc, ale display je hrozně malý a třeba při psaní zprav jsou písmena hodně malá, navíc dost slabě podsvícený. Snad by se hodila nějaká Nokia. Hlavně preferuji čitelnost a podsvícenost displaye. Děkuji předem za nějaký dobrý tip

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já si myslím, že by maminka měla jít s vámi mobil kupovat a vybrat si.;) Když já jsem šla koupit už svůj snad třetí, ty předešlé byly velice jednoduché a končily, vybrala jsem si ten, který se mi líbil. Prodavačka mě přiměla, abych ho otevřela. A hned se mi přestal líbit. Blbě se mi držel, na displeji byla spousta informací, bylo to nepřehledné, klávesy byly nečitelné.*hi* V prodejně nikdo, naštěstí, nebyl, tak jsme vybíraly a otevíraly, až mi jedna Nokia padla do oka se vším všudy. *hej*Jsem taky senior, ale používám kalendář, poznámky a ještě pár věcí. Mám tam všechny informace, včetně odjezdů tramvají. Bez mobilu nikam nejdu. *hi*Zajděte na průzkum a pak vězměte maminku sebou a ať si ona vybere. A ať vůbec nemá problém, že prodavačku otravuje.*palec*Když ho nebude mít ráda, bude ho mít na dvě věci. . .

hodnocení

3x

Ještě jednou se vnutím. *hi* Víte, že babička Boženy Němcové-šátek, zástěra, kapsáře, bílé vlasy do cůpku, měla 56 let? Dnes je to sexy ženská. Jak stará je vaše maminka? *hej* Možná, že zas až tak stará není, jen se toho bojí. Ženské kolem mě taky neumějí ledacos, ale jen proto, že na ně jejich děti nemají čas, vysvětlit jim to a ujistit je, že to je jen otázka času a chuti, naučit se to. A taky je ujistit, že to pokazit nemohou, ani vymazat. *stop* A vůbec by potom "senior" nepotřeboval tu šílenou cihlu, která se vydává za mobil. *vtip* A možná, že vaše maminka vůbec není tak nemohoucí stařenka, za jakou ji považujete. Nabídněte ji a dovolte, ať si vybere sama. Udělejte si dost času a obrňte se trpělivostí. *placni*Víte jak dlouho jí trvalo, než vás naučila jíst lžičkou? Vraťte jí to a naučte jí zacházet s mobilem nebo pc!

doplněno 13.02.10 11:29:

A naučte ji jak se na mobilu dělají větší písmenka! *pusa*

doplněno 13.02.10 12:20:

Jo a ještě bych chtěla dodat, jsem senior jako poleno a sama mám Noku 6070. Bez čtecích brýlí taky nevidím, ale to bych neviděla i na jiný a jsem v pohodě.*jasne*

BABKAZOV - Naprosto ale naprosto souhlasím a uděluji nebo naděluji! *dril*

hodnocení

0x

Nokia 6070 z baziku . . . jen např. xmob.cz/...

parizek*
hodnocení

0x

pripadne Nokia 1600 take neni spatna, jednoducha a citelna

mobilmania.cz/...

hodnocení

0x

Naprosto souhlasím s babkazov a to ve více směrech.*hej* Prohlížet, zkoušet ,ohmatat a kdyby v prodejně dával někdo najevo že ho to otravuje tak mu to říct naplno a nahlas.*bzum* Já osobně když se setkám s takovým přístupem tak odcházím a řeknu jim že přišli o zákazníka. *zed*

U nás v rodině a mých známých senioři většinou používají Nokie.

Všem se nám osvědčila...*slunce*

Přeju hodně zdaru a pevný nervy...

pepyk93*
hodnocení

0x

A co takhle Emporia Life? ;)

Už z fotek je patrné,že má minimálně dvakrát větší displej než vámi uvedený Aligator.Píší,že je oranžově podsvícen a dobře čitelný.Na fotce to nevypadá zrovna špatně...:)

Telefon má na zadní straně tlačítko SOS pro přivolání pomoci,pokud by nedejbože jeho majitel měl zdravotní potíže (Aligator ho má myslím také).Cena je přimeřená (pozor ne u telefoních operátorů - tam je předražen).Telefon je trochu těžší.

Mrkněte sem : mobilmania.cz/...

Koupíte ho třeba zde : mobilni-telefony.heureka./...

jirbar*
hodnocení

0x
raadek*
Zlata Nokia 5110. Ted u sve 6300 zakreju celou klavesnici jednim palcem. R.
zdemour*
hodnocení

Jo jo, v dnešní době je to s těmi velikostmi klávesnic katastrofa, chtěl bych si koupit nový telefon( v cenové relaci cca 3000-4000Kč), ale jelikož chci klasické provedení (ne výsuvný či otvírací ani dotykový), tak to vidím jako velký problém a nejhorší je že lepší už to asi nebude

hodnocení

0x

Na to jsem zapoměl.

Jak píše pepyk93 tak podsvícení displeje je taky hodně důležitý. Já jsem kdysi dostal nějakej Siemens co měl tohle růžový nebo oranžový podsvícení a musel jsem se ho po 14dnech zbavit protože mi nedělal dobře na oči ...*plac*

gigi*

Myslíte že dotykový by se nehodil? Myslím že má displej dost velký. Celkem jednoduché ovladání.

parizek*

pro seniory fakt ne ;)

gigi*

Proč mysjíte parizek že ne, cožpak jsou nějak postižení? Stáří přece není nemoc, proč je podceňujete?

hodnocení

0x

Taky záleží na tom jaký komu vyhovujou tlačítka.*klik*

Některý tydlifóny mají plochý tlačítka který splývají a nejsou moc dobře oddělený takže při psaní sms se hodně často stává že dochází k překlepům a musí se to hodně opravovat.*plac*To je vlastně normální i při psaní na stroji (je to hodně vidět i na tomto fóru)..

poradte*
hodnocení

0x

Neviděl bych žádný problém v dotkovou nokii např. 5800 protože display je velký, lze nastavit velikost písmen v celém mobilu, dobře podsvícený a hodně rychlí ve smyslu, že stačí zmáčknout jedno tlačítko a hned píšete zprávu nebo voláte. Ačkoliv je tento mobil hodně moderní tak u seniora nebude moc využit tak, ale určitě porád zůstanu u Nokie rozhodně pač Např. SonyEricsson má velmy malá tlačítka. Řekl bych třeba Nokia 6300 ten bych třeba já osobně koupil pro seniora a nebo ještě možnost ze starších typů vybrat nějaký vyklápěcí přezdívaný "véčko" ty mají docela jasné displeje a akorád tlačítka. Kdyžtak se můžete podívat na stránky Nokia.cz a když se vám v rubrice zboží bude některý mobil líbit tak dole je vždy propagační video a sami Vám tam řeknou jeho účel. Pak stačí ho podle čísla koupit někde levněji pač tam mají docela ceny nahoře.

stafan*

Nedoporučují dotykový, i když displej má velký, psani SMS stylusem je k ničemu. Některé dotyk.displeje jsou nepřesné, dloubmete na A a naskočí C atd., je třeba k tomu dvě ruce a minimálně jedný brýle. Displej věčně upatlaný od pazourů. Zústat u klasiky - tlačítka.

bena*
hodnocení

0x

Ideální tip: Nokia 3410 nebo pokud by chtěla něco lepšího, tak bych zkusil Nokia 9100 nebo 9210.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]