Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkrat v přepěťovém kabelu

Od: veva odpovědí: 5 změna:
Dobrý den. Prosím o radu ohledně bezpečnosti zásuvky popř. kabelu. Možná se budu ptát blbě, protože se v elektrice nevyznám. Měla jsem v zásuvce připojený prepetový prodlužovák, který měl pouze červenou kontrolku na zapnutí/vypnutí. Po cca 3 letech, kdy jsem do něj zapojovala puze nabíječku mobilu a notebook, začala kontrolka blikat a uvnitř to rachtalo, jako při zkratu. Kabel jsem odpojila a teď nevím, jestli to mohlo být špatným kabelem a nebo je to zásuvkou? Nevím, jestli do ní mužů zapojit nový kabel aby třeba nezačala hořet.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nic neopravujte, kupte si novy prodluzovak.

jabraka*
hodnocení

0x

Nézev kabelu je spíše prodlužovací,napájecí.Není jiné pomoci,než kabel vyměnit.Takový v Kauflandu lze pořídit do 100 Kč.Rozhodně ho po výměně dát do ruky známému,který tomu trochu rozumí.Pak bude do rezervy.V žádném případě ho sama neopravuj.

JABRAKA

joudis*
hodnocení

0x
Spíše dle zvuku který vydává se domnívám že vypínač má špatný kontakt (opálený)a dochází k špatnému převodu elektřiny a tím k jiskření ...vypínač zrušit a dát na tvrdo ale sama nedělejte! Následně bude sloužit jako klasický prodlužovák bez vypínače ...

kenav
hodnocení

0x

Často tyhle prodluzovaky ani nejdou rozdelat,maj ruzne typy šroubů a uz se me stalo ze jsem nemel ani ten spravny bit

veva
hodnocení

To ja ho nechci opravovat, uz jsem ho vyhodila. Kabel mam novy, lepsi. Ale slo mi prave o to, jestli ta chyba nemuze byt primo v zasuvce, aby nedoslo ve zkratu v tomhle novem kabelu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]