Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit izolovaný vodič?

Od: kepler* odpovědí: 13 změna:

Jedná se mi o vodiče s průměrem 4 mm, aby snesly proud 20 A při napětí 36 V. Jen v malém množství, stačilo by mi jen 25 cm.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Minimální je většinou 1 metr

e1.cz/...

kepler*
hodnocení

Klidně si vezmu i metr, ale chci se vyhnout e-shopu, protože by se mi to 10x prodražilo. Takže se ptám v kterých běžných kamenných obchodech. Ale dík, to jsem si našel taky.

E1 má kamenné prodejny. Není to jen eshop. Záleží kde seš v čr.

kvelektro.cz/...

hodnocení

3x

Já bych řekl, že je to tu trochu doomotané...

Tazatel mluví o vodiči s "průměrem" 4mm...

průměr 4mm je průřez 13mm2 což je tak v jednom vodiči klidně 100A...

Nicméně na 20A stačí vodič hravě 4mm2 , v automobilovém průmyslu se tím táhne klidně i 30A.

Pokud nebí fyzický problém s místem, tak klidně i 6mm2..

Jinak na 20cm je úbytek minimální a není co řešit..

jabraka*
hodnocení

2x

Bylo by lépe přímo říci,pro jaký účel by ten drát byl,jinak izolované vodiče s PVC izolací se dají koupit v obchodech s elektromateriálem. ielektra.cz/... vodič má jmenovitý průřez 2.5 mm2 a má zatižitelnost 30 A

JB

Jabrako...to snad...

2,5mm2 má zatížitelnost možná 30A (což pochybuji a záleží na uložení - jak se chladí), ale napadlo tě, jaký na něm bude při takové proudu úbytek!? Bude topit jak bejk při 36V.

kepler*
hodnocení

Je to pro připojení akumulátoru k řídící jednotce elektrokola, aby nedošlo k vypálení vodiče, pokud tomu podle návodu dobře rozumím. Bez tohoto mezičlánku výrobce nedává záruku.

Lépe si tam dej 6mm.

Při rozjezdu je proud odběru vyžší. Navíc se ti tam zbytečně nebude dělat velký úbytek. Potřebuješ ten proud dostat na motor a né protápět na tenkém vodiči ;)

kepler*
hodnocení

Jo, to mi přijde logické, dík.

Ano, v tomto případě je větší průřez vodiče lepší. Ale s tak silným vodičem už se hůže manipuluje. Taky máš možnost natáhnout tam dva slabší (ohebnější) stejně dlouhé vodiče. Proud se tak rozdělí do dvou vodičů.

makk
hodnocení

2x

Jakýkoliv obchod s elektroinstalačním materiálem. Minimálně prodají asi metr, ale ono to není zas tak drahé.

hodnocení

2x

Jak jste dopadl, sehnal jste něco? Já, jakožto servisák mám doma různé kabely, konkrétně pro Váš účel bych tu měl jednotlivé vodiče o průřezu 6mm2 - tak pokud chcete, nená problém odstříhnou kolik libo, Spíš jde o to, kam to poslat, nebo jak to předat.

kepler*
hodnocení

Díky, už to mám vyřešené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]