Nejste přihlášen/a.
Jedná se mi o vodiče s průměrem 4 mm, aby snesly proud 20 A při napětí 36 V. Jen v malém množství, stačilo by mi jen 25 cm.
Já bych řekl, že je to tu trochu doomotané...
Tazatel mluví o vodiči s "průměrem" 4mm...
průměr 4mm je průřez 13mm2 což je tak v jednom vodiči klidně 100A...
Nicméně na 20A stačí vodič hravě 4mm2 , v automobilovém průmyslu se tím táhne klidně i 30A.
Pokud nebí fyzický problém s místem, tak klidně i 6mm2..
Jinak na 20cm je úbytek minimální a není co řešit..
Bylo by lépe přímo říci,pro jaký účel by ten drát byl,jinak izolované vodiče s PVC izolací se dají koupit v obchodech s elektromateriálem. ielektra.cz/... vodič má jmenovitý průřez 2.5 mm2 a má zatižitelnost 30 A
JB
Jabrako...to snad...
2,5mm2 má zatížitelnost možná 30A (což pochybuji a záleží na uložení - jak se chladí), ale napadlo tě, jaký na něm bude při takové proudu úbytek!? Bude topit jak bejk při 36V.
Je to pro připojení akumulátoru k řídící jednotce elektrokola, aby nedošlo k vypálení vodiče, pokud tomu podle návodu dobře rozumím. Bez tohoto mezičlánku výrobce nedává záruku.
Lépe si tam dej 6mm.
Při rozjezdu je proud odběru vyžší. Navíc se ti tam zbytečně nebude dělat velký úbytek. Potřebuješ ten proud dostat na motor a né protápět na tenkém vodiči
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.