Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak namontovat LTE filtr

Od: futra odpovědí: 28 změna:

Mám anténu síto do které potřebuji nainstalovat přibalený LTE filtr.V návodě přesný popis není .Odšroubovala jsem to co v té krabičce bylo ,ale ten filtr tam do té mezery nezapadá a nejde tím pádem zavřít krabička.Poradíte mi někdo jak to mám udělat správně .Děkuji.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V první řadě bych to zkusil spustit bez LTE filtru. Podle mého názoru je to zase jen nástroj, jak z 90% tahat z kapes lidí peníze. Nechte zatím filtr být a zapojte to napřímo. Na 99% nebudete mít žádné problémy a TV signál bude úplně v pohodě.

doplněno 10.12.20 13:53:

@futra: To ale na 99% nesouvisí s LTE filtrem!

doplněno 10.12.20 13:54:

@futra: A přes den jdou? Napište podrobnosti.

futra
hodnocení

Nám právě nejde večer vůbec žádný program ČT.

futra
hodnocení

Přes den jdou střídavě .Někdy dobře a jindy to blbne.Je to ,ale jenom ta ČT.Jsme asi 50 - 60 km od vysílače.Jinam to natočit nemůžu.

Měl jsem úplně stejný problém. Programy ČT jdou a najednou, z ničeho nic nejdou. Za minutu, někdy za pět, občas i za hodinu či dvě opět jdou. Ostatní programy jdou stále v pohodě.
Po dlouhým pátrání jsem zjistil, že to je nectnost jednokanálové sítě kterou používá ČT. Skoro všechny vysílače jedou na 26. kanále a pletou se dohromady bližší a vzdálenější vysílače. Televize pak neví co si má vlastně vybrat a tak si radši nevybere nic.
Měl jsem tu anténáře, který celý odpoledne měřil, zkoušel, ladil a nakonec to jde. Jen inverze s tím ještě dělá trochu bordel.

111®
hodnocení

2x

tak tohle mi připomíná vadný zesilovač u sousedů, který když zapli telku tak se rozkmital /napájení z telky/a rušil okolí...

111®

a kde ta antína je na střeše? a je v optimálním místě?

futra
hodnocení

Dávám ji už skoro 30 let na to samé místo.Vždy to bylo dobrý ,ale po přechodu na DVB T2 to blbne.

111®
10.12.20 13:24
hodnocení

0x

fotky

111®
hodnocení

0x

takže ji máte doma? když ji dáváte někam...

f
hodnocení

Mám ji venku ve výšce asi 3,5 m nad zemí.

111®
hodnocení

0x

no tak asi budete muset laborovat, protože může být v bodě se slabším signálem. Které vysílače přicházejí v úvahu, který je nejblíže, zkuste jemně pootočot tak aby slabší vysílač dopadal více šikmo na nanténu

doplněno 10.12.20 14:42:

ještě mne napadá, nezměnila se polarizace antíny, Uveďte konkrétní vysílače..

futra
hodnocení

Vždycky jsem chytala dva .Cukrák a Krásno.Tetˇjsem to pootočila a nechytla jsem žádnou ČT.Tak jsem to vrátila zpět a mám ji aspoň ve dne.Myslela jsem jestli to není nějaké rušení a tak jsem koupila anténu do které se dá namontovat ten filtr ,který tam ovšem nezapadá a návod na jeho namontování tam není.Jen píšou ,že se tam dá namontovat.Tak jsem oddělala ten vnitřek ,ale kvůli takovým plastovým kolíčkům tak nezapadne ten filtr a v e-shopu mi neporadili.

Stará anténa je přirezlá a kabel popraskaný zalepený provizorně izolačkou .Vše mám nové a připravené k výměně.Akorát jsem to chtěla vylepšit o ten filtr.Nebo když to bude vše nové změní se příjem k lepšímu a tím pádem nebude potřeba ten fitr.

111®
hodnocení

0x

to je každý podstatně jinde, jeden Praha a druhý Č.Budějovice, to ba se nemělo rušít nasměrována je anténa kam?

než budete laborovat s filtrem nejdříve udělejte vše nové a zavzkoušejte...on starý a možná i zelený kabel není už použitelný...a koukněte pak do krabice staré antény, není-li tam náodou zesilovač, ale nemyslím si že bude..

futra
hodnocení

Ne. Asi jsem se přeťukla Krásné - Pardubice.

111®

ale stejně, to jsou z velkého úhlu aby se rušily, nasměrujte na ten co je blíže..tak aby ten druhý byl pokud možno za sítem

koax jde rovnou pak do TV? pokud ne tak prověřte cšechny další komponenty, už to lidem dělala i šňůra

f
hodnocení

Nasměruji Pardubice .A bude to lepší s tou novou anténou než je to nyní s tou přirezlou? Koax máme v set top boxu Tesla.

111®
hodnocení

0x

dá se to předpokládat ale měníte i koax? A jde pak přímo do STBoxu?

futra
hodnocení

Měním i koax .Ten jde do té koncovky s tím napájením ( krabičkou) co se strká do zásuvky,myslím že je to 12 V.Koncovka se zastrčí do set top boxu.

111®
hodnocení

0x

to znamená, že v anténě je zabudovaný ještě zesilovač. Ale udělal bych to tak, že dám anténu BEZ zesilovače a vyzkouším, zesilovač a napaječ bach namontoval až v druhém kole..

futra
hodnocení

Zkusím a uvidím .Děkuji. Nashle.

111®
hodnocení

0x

pozor ale na jednu věc, na venek potřebujete VENKOVNÍ koax, ne tedy jakýkoliv, protože pokud není venkovní, nemá ochranu proti UV záření a za rok nebo dva ho budete měnit...

111®
hodnocení

0x

něco nového?

futra
hodnocení

Kabel i anténa jsou vyměněny.Uvidíme večer zda se ČT zlepšila.

111®

bez zesilovače? to mate?

futra
hodnocení

Bez něho mi telka ukazovala není signál.

111®
hodnocení

0x

a s ním to jede nebo ne?vypadlo to zase? ale nejste tak daleko asi aby to hlásilo že není signál...máte možnost zkusit jiný STB?

futra
hodnocení

Nemám jiný a ani nemám nikoho u koho bych si ho půjčila.Navíc jsem to dělala tajně.Manžel o výměně neví.Zase by nadával ,že anténu nechtěl ,ale že chtěl satelit, protože my ho ještě,narozdíl od ostatních v okolí , nemáme Takhle je to pořád stejné.kdyby to šlo i večer ,tak bych řekla ,že jsem pootočila anténou.Jinak musím s další akcí počkat až po novém roce až mu skončí dovča.Děkuji

jofa*

Měla jste dát na manžela dávno a dát si satelit. Na HD programy koukám postupně od OH v Číně 2008. Za ty léta bych mohl problémy napočítat jenom na prstech jedné ruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]