Nejste přihlášen/a.
pohledejte "Připojovací podmínky " vašeho distributora, nikoliv dodavatele elktřiny...mají to na stránkách ty podmínky...bude tam asi potřeba i revize..
Nevím ze kterého města jste, ale ČEZ má ve vybraných městech, jako Pardubice a další 4 města, které si již nepamatuji, nový druh elektroměrů, které mají již v sobě spínání FM (HDO). Pak stačí současný "malý" rozvaděč.
Já v jiném městě jsem musel dát nový, větší rozvaděč, kam se vešel i HDO.
Postup jsem měl tento:
1) požádat ČEZ distribuci s schválení změny na D57.
2) Namontovat nový, vydrátovaný rozvaděč pro dvoutarif.
3) Revizi na tento rozvaděč.
4) Instalování spotřebičů a zařízení, které mají být na NT, revize jen na tyto změny, nikoliv na celý dům, a předání Vašemu obchodníkovi.
5) Přijel technik, vyměnil elektroměr, vypil kávu a spěchal dále..
na dvoutarif musíš mít nejméně el. bojlern nebo přéímotopy napevno připojené . Pak revizi, že je ten bojler správně přichystán tak yby mohl být ve VT blokován. Takže budeš mát v bytě pro bojler jistič, nebo jističochránič, pak tam přibude stykač, jištěný 2A pojistkou nebo jističem , pak se musí pčitáhnout od elektroměru ovládací modrý vodič , no a elektriky musí vyhovovat coč znamená že bojler bude připojen napevno na pro něj zvláště přitažený kabel CYKY 3x2,5...no a co bude chtít distributor se dozvíš od nich...ale protože ten je tajný, je to tedy buď E-on nebo ČEZ, případně pro Prahu PRE. tak si je najdi na netu a hledej připojovací podmínky...
dlouho jsem nestudoval aktuální podmínky, ale mohu říct, jak to bylo v domě 2 roky nazpět, novostavba, celá na elektriku. EON chtěli revizní zprávu. Nic víc je nezajímalo, zda je v domě bojler nebo topení. Ani jak je zapojený HDO z ER. Bojler máme připojený přes zásuvku. S tím vydal revizák revizní zprávu. Evidentně ho to nezajímalo.
Aktuálně dávají obchodníci z elektřinou NT a VT i za stejnou cenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.