Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digitální fotky z filmů - doporučte firmu

Od: jirkaz odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

máme doma fotoalba včetně schovaných vyvolaných filmů. Většina jich je barevných. Rád bych všechny filmy nechal převést do digitální podoby, abych je mohl mít uchované v počítači. Jedná se tedy o stovky snímků. Můžete mi prosím doporučit spolehlivou společnost, která toto provádí? Jaký formát mám požadovat? PNG, TIFF nebo stačí ztrátový JPEG? S jakou mám zhruba počítat cenou?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud to má být hodně kvalitní sken, tak 10+Kč za políčko. TIFF..16bit, ICE.
Na druhou stranu, barevné negativy se skenují hodně špatně (dle typu filmu) a často tam bude barevný posun.
Vybral bych těch pár opravdu dobrých a nechal to udělat pořádně. Nejlépe u někoho, kdo má kvalitní filmový skener.

jofa*
hodnocení

1x
To by tak cenově odpovídalo.
Je to docela otročina, na profi filmovém skeneru to trvá dlouho, ale výsledek tomu odpovídá.
Cokoliv pod tuto cenu bude stát za houby.
jofa*

Ano. Kvalitněji to v republice nikdo neudělá, možná levněji, možná.

hodnocení

0x
Vše bylo popsáno výše. Nicméně matka má skener s dianástavcem (starší epson) a na běžné prohlížení v pc je kvalita i rozlišení naprosto dostatečná. Pro lepší kvalitu si musíte holt připlatit ve firmě s filmovým skenerem za desíky tisíc, ale nevím, jestli se to při větším množství skenů vyplatí a kvalita bude adekvátní k ceně(pokud budu počítat stovky fotek). Staré filmy jsou podle mé zkušenosti docela špatné kvality - jak negativy, tak diapozitivy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]