Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

UPS a elektronické šipky

Od: robcar® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

máte někdo zkušenost s UPS + elektronické šipky? Mám terč, který je výhradně na 220V bez možnosti baterií a přemýšlel jsem, že bych koupil UPS.

Mám terč Harrows Masters o/...

A přemýšlel jsem o něčem lehkém - např. Fortron PPF3602600

Můj dotaz je, zdali máte zkušenosti s něčím podobným a jak dlouho cca vydrží baterie. Předpokládám, že ten terč bude mít velmi malý odběr a baterie by tak mohla vydržet i jedno odpoledne.

Děkuji za rady.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Napájení šipek je přes adaptér, Dejte informace z jeho štítku, napětí, proud... Pak rozhodneme, co dál...
doplněno 09.12.20 14:41:

Takže podle popisu se jedná o adaptér AC 9V, 500mA. V tom případě bude usměrňovač i stabilizátor v tělese šipek. Nebál bych se napájení z baterie 12V, třeba gelové, nejlépe trakční... jinak i automobilové. Ono totiž napětí 9V AC po dvoucestném usměrnění a vyhlazení dává +-12V DC...na polaritě konektoru v šipkách pak nezáleží. ALE musíme mít info od tazatele, zda to, co je psáno, je pravda... informace odsud

hodnocení

Děkuji za reakci, mrknu na to a dám večer vědět.
hodnocení

Tady je fotka ;)
UPS a elektronické šipky

Takže je to "trošku jinak...", 5V DC...ale správnou odpověď už máte od jiného rádce, ...ať šipky fungují bez problémů

hodnocení

hodnocení

1x
Obávám se, že nejvíc sežere UPS sama na svůj chod, proto si neodhaduju odhadovat výdrž. Ale jak už bylo napsáno, určitě nejde 230V přímo do šipek, ale přes nějaký napájecí adaptér. Kdyby byly šipky na 12V, tak nejjednodušší bude použít malou gelovou baterii a z ní připojit stejným konektorem do šipek.
Ještě lepší by byly na 5V, kdy by stačilo udělat si redukci z onoho konektoru na USB a použít libovolnou powerbanku.
Ovšem i z té powerbanky pomocí vhodného step-up měniče uděláte "libovolné" napájecí napětí, a stojí z Číny pár desítek korun. Já takto z USB dobíjím svítilnu, která má originální adaptér 9V.
hodnocení

Děkuji za reakci. Pokud by to šlo vyřešit baterií nebo powerbankou, tak by to bylo skvělé. Je pravdou, že to bude mít max 12V a odběr bude zřejmě malý, když ostatní terče fungují na tři tužkové. Ale nějaká taková varianta mě nenapadla, když jsem přemýšlel, jak zapojit adaptér.
hodnocení

Stačilo by tedy dát kabel s USB konektorem a powerbankou, prosím?
UPS a elektronické šipky #2
Ano, 5V je napětí USB a 500 mA s přehledem dá každá powerbanka. Jen aby pasoval konektor a bude to bez problému fungovat :)
hodnocení

Skvělé, děkuji vám ;)

111®
hodnocení

0x
Jestli je to nizkovoltove tak bych použil baterku a tu dobíjet přes diodu případně omezovaci odpor. Třeba vyhoví i ten původní zdroj
hodnocení

Děkuji za reakci. Mrknu na to.

111®
hodnocení

0x

něco takového by stačilo. použíty NiCd akumulítory cca 2000mAh 4ks, k tomu držák.Dioda viz odkaz a obr. ges.cz/...

UPS a elektronické šipky #3
UPS a elektronické šipky #4
hodnocení

I vám moc děkuji ;)

carajimrman
hodnocení

0x

5V mini UPS už jednoduššie to asi nejde.

hodnocení

Děkuji za radu ;)
111®

.není zač..

111®
hodnocení

0x

no vida, sakra, Powerbanka současně nabíjená a z výstupu do šipek a je hotovo...

doplněno 10.12.20 12:35:

a zdroj pro Powerbank 5V 1A nebo lépe 2A

doplněno 11.12.20 09:50:

vyřešeno?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]