Zdravíčko, mám led řetěz na balkon a chybí k němu trafo. Zjistil jsem, že je to 24 voltů střídavého napětí a doma mám baterie se stejnosměrným, které mi nejspíš moc nepomohou. Od čeho trafo by mohlo mít 24v ac? Popř kde koupit? Děkuji. doplněno 08.12.20 20:28: PRO VŠECHNY CO TVRDÍ, ŽE SE LED ŘETĚZ NAPÁJÍ POUZE STEJNOSMĚRNÝM NAPĚTÍM - NENÍ TO PRAVDA A OTÁZKA JE NA TRAFO s 24V AC! DĚKUJI.
Zdroj musí splňovat SELV ochranu před úrazem. Teď doma řeším podobný problém a použiju klasický trafo k tomu nadproudovou ochranu. Nebo kupte hotový výrobek tme.eu/...
Když nakoupíte součástky samostatně tak s cenou dolů se o moc nedostanete. Další věc je životnost a spolehlivost, adaptéry prodávané k řetězům hodně topí a občas i hoří, životnost je plánovaná na dobu záruky. Tramsformátory 230/24V jsou běžně používané, zajděte do bazaru možná marazíte na něco podobné co jsem dával odkaz, nebo na nabíječku na 24V která má trafo a půjde vyvést sekundár.
Led retěz je určitě napájen ss napětím.Jen pro připojení k síti potřebuje zdroj ss napětí.Koupil jsem si na zahrádku na dekoraci záhonů solární světýlka,20 LED diod napájených solárním článkem.Určitě by na to svítil i LED řetěz.
Předpokládám, že myslíte 24VDC, protože LED co znám, jsou napájeny stejnosměrným napětím - s výjimkou těch, co jsou na 230VAC.
Pokud se tážete, kde se tytto zdroje používají , tak vězte, že prakticky většina dřevoobráběcích strojů používá 24VDC zdroje - jednak se tím napájí řídící jednotky, stykače, někdy i menší pohony. Takže tyto zdroje používám denně, nějaké i mám, ono se to liší podle vybavení stroje, některé vyžadují i daleko výkonnější zdroje napájené 3. fázemi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.