Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení druhého nahrávacího boxu k TV

Od: stepa* odpovědí: 13 změna:

Jeden box je s TV spojený Scartem, druhý tak zapojit nejde, protože TV nemá druhou zdířku Scart.

Boxy nemají zdířku HDMI.

Zkoušela jsem druhý box propojit s TV anténním koaxiálem, na TV přepnout zdroj, ale neúspěšně.

Pokud Scart ze spodního boxu přendám do horního, tak funguje. Může být Scart nějak nadřazený jiným vstupům?

Snímky zapojení přikládám níže.

Prosím o radu, jak to zapojit, aby fungovaly oba boxy.

Předem děkuji.

Štěpa

Připojení druhého nahrávacího boxu k TV
Připojení druhého nahrávacího boxu k TV #2
Připojení druhého nahrávacího boxu k TV #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co má být vlastně cílem této akce?
Jak by to vlastně mělo fungovat?
To jako bereš signál z televize a ten pak nahráváš?

hodnocení

2x

Máš to trochu popletený.

Ty horní dva přijímače mají připojenou anténu (bílé koaxiály na levé polovině fotky.

Ty SCART konektory jsou výstupy signálu pro televizi.

Pokud TV nemá více vstupů SCART tak je asi jediná možnost nějaký přepínač SCART. Kdysi dávno jsem takovým přepínačem pomocí ručního tlačítka přepínal na televizi signál ze satelitu a signál z DVD přehrávače.

O tom jak a co nahráváš nepíšeš nic. Já pokud něco nahrávám, tak to řeším přímo v prvním zařízení, které signál zpracovává. Pokud to nahráváš až na televizi a ještě připojené SCART-kabelem, tak je to podobné, jako bys oblíbenou písničku nahrávala z reproduktorů přes mikrofon na diktafon.

Napiš například typ těch přístojů a typ televize, který jsi poslala na fotkách. A zkus také podrobněji popsat co má být výsledek.

stepa*
hodnocení

Jsem často mimo domov, proto si programuji nahrávání.

Cílem akce je to, abych mohla nahrát víc. Každý box umí nahrávat dva pořady současně a lze ho programovat až na týden dopředu.

Signál jde kabelem od UPC do boxu a přes něj do TV.

Teď jsem si to ještě jednou přečetl a prohlédl a připojení druhého boxu bych vyřešil cinchem. Buď cinch cinch expert.cz/... nebo SCART cinch expert.cz/... případně něco takového expert.cz/...
stepa*
hodnocení

Děkuji, chtěla jsem vyzkoušet cinch a zjistila, že na TV je konektor pouze OUT, což se domnívám, že je výstup. Konektor IN jsem nenašla.

Takže podle Tvé rady koupím doporučený SCART kabel - rozdvojku a budu doufat, že se zadaří.

Zatím děkuji za naději :)

stepa*
hodnocení

Asi jsem trochu popletená a možná chci něco, co ty přístroje neumějí. Omlouvám se, elektronika je pro mne velkou neznámou.

První je přijímač digitálního vysílání s HDD, zn. GOGEN a druhý totéž, ale zn. HYUNDAI. TV je Sencor LED TV, SLE 2814TCS.

Mám anténní rozbočovač, takže signál jde z kabelu nezávisle do obou přijímačů a z nich teprve do TV.

Výsledkem snažení by měla být šance nahrát víc, pro mne zajímavých pořadů v době, kdy jsem mimo domov.

Na netu jsem našla rozdvojku audio/video SCART. Mohlo by to být řešení?

kare
Pokud zařízení nahrávájí na vlastní HDD a televize slouží pouze jako monitor tak lze. Nejjednodušší řešení je reduce SCART-cinch. Jeden box zapojíte scart-scart (zdroj SCART) a druhý SCART-cinch a budete využívat zdroj AV.

Jak píše kare: Na možnost připojení přes AV jsem zapoměl. Blízko šňůry, kterou zapojuješ do zásuvky jsou tři batevné konektory CINCH (žlutý = videosignál; červený a bílý = audiosignály).

Stejné konektory musíš najít i na televizi.

Pak koupíš CINCH propojovací kabel a z přijímače kde není připojený SCART připojíš CINCH-kabel a druhý konec připojíš na televizi.

Potom budeš mít spodní přijímač pod volbou SCART a horní přijímač pod volbou AV.

stepa*
hodnocení

Heuréka, povedlo se!

Horní box sice zobrazuje v horší kvalitě, což je možná způsobeno ztrátou na rozdvojce (?)

Přikládám snímek zapojení, jinak mě to nenapadlo.

Volbu mezi boxy musím řešit ručním vypnutím přímo na boxu, protože oba reagují na stejný ovladač.

Ale hlavní otázka je vyřešena, tímto tedy všem vřele děkuji za rady. :)

Připojení druhého nahrávacího boxu k TV #4
Připojení druhého nahrávacího boxu k TV #5

hodnocení

0x

@stepa

Podle vašeho obrázku (a v popisu, že jeden box má horší signál) mi připadá, že ten rozbočovač (něco podobného tam máte) je zapojen obráceně, ale možná to je jen můj dojem...vstup IN je z antény, OUT a OUT jsou výstupy na boxy...pokud to tak máte, tak "můj dojem"neberte v potaz. Jinak dejte typ rozbočovače, případně jeho foto s popisem

stepa*
hodnocení

Foto zde.

U rozbočovače SCART je přepínací páčka, která ale nic nepřepíná.

Přepnutím z pozice IN na pozici OUT se neprojeví žádná změna.

Aktuálně jsem zjistila, že přidáním rozbočovače SCART se zhoršila kvalita i u prvního boxu.:(

Připojení druhého nahrávacího boxu k TV #6

Já myslel ten WAY SPLITTER, zda na IN je anténa, na OUT výstupy na boxy...

stepa*
hodnocení

Ano, IN je anténa. Obráceně to ani zapojit nejde, protože konektory jsou samec a samice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit tv antenu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]