Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Dostal jsem nefunkční měnič Voltcrfat 12/230V 300W.
Pohledově je tam jedna součástka která je shořelá a nejde změřit. Ostatní součástky (diody i tranzistory vypadají v pořádku) Diody jsem změřil. Tranzistory se mně zatím vyndavat nechce. Nevíte náhodou co je ta shořelá součástka?
Díky za každou radu. Martin.
Na druhém obrázku je vpravo nad shořelým odporem trojice vývodů. Ty patří výkonovému polovodiči (tranzistoru?), který je třeba proměřit. Patrně je vadný (je zkratu) a nejspíš vzal s sebou i budicí tranzistor (Q9?) vlevo vedle výk. prvku. Další závady jen tak odhadnout neumím, ovšem je vcelku bez diskuze, že oprava nebude úplně jednoduchá.
Výměna shořelého odporu a výk. tranzistoru nic neřeší! Bez měření se nikam nedostaneš. Znovu opakuji, že je patrně vadný i budicí SMD tranzistor Q9! Takže po výměně odporu a výk. tranzistoru ti po zapnutí vyměněné součásti znovu rychle shoří!
odkaz na datasheet:http: pdf1.alldatasheet.com/...
a jeden obr, podle něho by ten R mohl být 0,01Ohm
Nechapem, co ma spolocne zapojenie pre meranie parametrov z katalogoveho listu, kde je maly odpor kvoli zmeraniu ubytku napatia (= nepriame meranie prudu) a realne zapojenie menica.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.