Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr sklokeramického vařiče

Od: evahorakova odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřebovala bych sklokeramický nebo elektrický vařič do sklepa, na kterém bych mohla mít hrnec s průměrem 35 cm. Velikosti varné plochy jsou ale většinou +- 19 cm. Poradíte?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Nejlíp indukční plotnu, i když bude jen 20 cm, tak to bude vařit dobře (dělají se obvykle 2kW).. Nebo dvouplotnu a postavit přes obě, to pak má obvykle 3,4 kW..

Indukce ohřívá přímo hrnec bez větších ztrát, tak to vaří líp než rychlovarná konvice a i velký hrnec to ohřeje rychle... Plechové smaltované kastroly na tom fungují výborně..

evahorakova
hodnocení

Děkuji moc za radu. Mám starší smaltované hrnce, ale byla jsem přesvědčena, že ty na indukci nemůžu dát. Jak tedy poznám, jestli můžu?

asd1

Obecně jak se na dno chytá magnet tak indukce ano. A mám i vyzkoušené, že ty staré plecháče na indukci fungujou výborně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]