Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemá někdo radu čím umít stator (popřípadně ostatní elekto věci) ve vrtačce? Samozřejmě nejdřív vyfoukám, ale co poté? Mohu umít jarovou vodou a nechat vyschnout? Čistič brzd nebo kontakt spray?
Děkuji za rady, Marek
ono jde o to, jakou má vinutí izolaci, ůže mít rozpustnou c lihu nebo tetrachloru tak bych to nepokoušel a mezi závitama to budeš sušit v troubbě nejméně 24 hodin a jsou izolace i tepelně rozpustitelní, klasický smalt se snad už ani nedělá..
Máš to na vlastní riziko.
Já umyl rozebraný rotor i stator normálně horkou vodou a nechal nad topením uschnout den u úhlové brusky Berner (Bosch GWS).
Nic se tomu nestalo.
Neumýval jsem pouze vypínač, jinak vše (kryty, kabeláž, šroubky,...).
Převodovku jsem vymyl čtětcem a motorovým benzínem natural 95.
...
Důležíté je, aby voda ihned vyschla. Mám plynový přímotop a rotor i stator jsem polož na sušák na prádlo a dal nad přímotop (wawky) 50cm od horní hrany.
Běžně takto meju spoustu věcí. Na stator i rotor neber chemii jako benzín a podopné. Rozpustíš lakování cívek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.