Nejste přihlášen/a.
Otázka zní: Spotřebovává např. televizní anténa signál vysílaný vysílačem? Tedy pokud si směrem od vysílače vytýčím přímku do níž umístím několik přijímacích antén za sebou, bude mít ta poslední horší příjem než kdyby tam ty antény před ní nebyly? Já myslím, že ano, byť spíše jen teoreticky. V praxi je asi útlum vzdáleností mnohem větší a síť přijímacích antén velmi řídká, krom toho se elektromagnetické vlnění ohýbá, takže "stín" za anténou je jen v bezprostřední blízkosti. Nic méně přijatý signál je energie, kterou jsem z "éteru" odebral a kdyby počet přijímačů byl mnohonásobně vyšší, tak by se dosah vysílače znatelně snížil.
Ano nebo ne?
umístím několik přijímacích antén za sebou, bude mít ta poslední horší příjem než kdyby tam ty antény před ní nebyly?
no to je polemické, si představ že je dipól a před ním fůra prvvků,
otázka zní: zeslabují tyto prvky signál? ale jaou v jiné vzdálenosti než jsou od sebe domy! Velmi důležitá je volná Fresnerova zóna
Konstrukcí YAGI antén jsem se zabýval v letech,kdy na našem územé nebyla možnost příjmu západních programů.
Taková anténa má díky velkému předozadnímu zisku velké zesílení.Direktory půcobí transformaci napětí přijímaného signálu zepředu a reflektory zase brání rušení signálu zezadu.Tím se předozadní poměr značně zvyšuje.
JABRAKA
díky velkému předozadnímu zisku velké zesílení
předozadní není zisk, ale poměr signálu zepředu a zezadu a to říká kolikrát je signál zezadu slabší jak zepředu,
a anténa nemá zesílení, ale zisk, zesílení má zesilovač..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.