Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otočení dveří u ledničky

Od: lubro® odpovědí: 19 změna:

Zdravím, budeme doma obměňovat kombinovanou ledničku a potřebujeme pak u ní otočit dveře, aby šla otevírat na druhou stranu než je od výrobce. Již jsme to před časem dělali a byla to docela pěkná "pakárna"...Návod na mnoho stránek a dělali jsme to dlouho. Zkusil jsem nějaké prodejce, zda by to za nějaký poplatek neudělali oni...Jedni odpověděli že ne a další se neobtěžovali odpovídat vůbec. Než se do toho (ač neradi) pustíme doma, existuje někdo, kdo má v tom praxi a udělá to za kratší dobu? Prostě mě to zajímá...jestli si to úplně všichni co to potřebují otočit dveře dělají sami anebo lze někoho na to sjednat. Díky

P.S. Těm, kterým se to zdá lehké, jednoduché, triviální a vůbec nezatěžující, prostě pohodička, tak mi nemusíte odpovídat, abych si to udělal sám...to vím a je to přirozeně ta poslední možnost.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak lednici kazdy den nekupuju, ale u te co mam doma jsem to otacel a trvalo me to tak deset minut. Vzdyt jsou to tri panty na 6 sroubkach. Zadny navod k tomu potreba nebyl.

Takze ano, urcite na to jde sjednat jakehokoliv hodinoveho manzela, ktery to udela rychle a bez naznaku, ze ho tim obtezujete, jako v pripade servisu.

berger*
hodnocení

0x

Pakárna? Co to je za lednici? Dělal jsem to u zákazníka minulý týden,návod na jednu stránku,práce na hoďku... Lednice s mražákem a displayem...

radazbynek

Dobrý den, pošlete mi prosím na Vás kontakt na mail, rád Vás oslovím na ototčení dveří u ledničky LG bez displeje , děkuji za kontakt Rada

berger1

radazbynek - asi bude lepší naznačit, odkud jste. Pokud třeba z Prahy, ozve se Vám možná pražský kolega. Já pracuji v okolí Přerova, Kroměříže, Holešova...

hodnocení

0x

Tak jsou ledničky, které mají přímo v návodu napsaný, že pro změnu otevírání dveří je nutno zavolat servis. Hlavně ty, které mají na dveřích displej a dotykový ovládání.

Ale pro šikovnýho člověka to nemůže být velký problém.

hodnocení

Tak u toho Samsungu co jsme měli, s výškou přes 2 metry, dvířka chladničky s displejem a dvířka chladničky a návodem asi na 20 stránek, mi to až tak lehké či jednoduché nepřipadalo...

V poradku.

U toho Bosche co mame, s vyskou pres 2 metry, dvirka chladnicky s displejem a dvirka mraznicky a navodem nevim na kolik stranek, mi to prislo trivialni.

-

Zavolejte hodinoveho manzela v okoli a zeptejte se ho, zda a za kolik. Co jineho chcete slyset?

hodnocení

0x
PS takže odpovídat nebudu :)

hodnocení

Takže buďto smůla, že to vyrábějí zrovna na tu druhou=blbou stranu nebo když je to tak "triviální" proč to např. v rámci služby zákazníkovi neudělají v tom příslušném obchodě...asi protože je to tak jednoduché a těch pár minut za to prostě nestojí...

berger*

Za těch pár minut... Pokud byste byl poblíž,řekněme 10km - 120kč doprava,350kč započatá hodina práce. Do té hoďky se dá vejít ( nenapsal jste typ lednice)... Pokud toto jste ochoten zaplatit,jak Vám radili - hodinový manžel. (mmchdm,tím se živím).

hodnocení

OK, po přečtení zdejších komentářů si to nějak zařídím a udělám po svém...a stanu se dalším z mnohých šikovných lidí v tomto národě.

berger*

OK,hodně štěstí. Typ ledničky prostě neprozradíte,aby rady byly lepší. To je asi tajné...:)

hodnocení

0x

LG má akci, kdy vám dveře přijede do 14 dnů od koupě otočit jejich servis. Ale přesné podmínky neznám. Obecně, pokud má lednice displej, tak to sám nezvládnete - bývá krátký kabel...

hodnocení

No právě, s tou elektronickou, alias kratším kabelem si vzpomínám taky měli problém...ono to není jen o tom mechanickém odšroubování a našroubování pár šroubků.

sirokko
hodnocení

0x

Velice obecně, poněvadž nepíšete typ lednice. Lépe se to dělá ve dvou. Jeden drží dveře, druhý šroubuje.

Sundáte dveře i s panty odšroubováním.

Panty odšroubujete ze dveří, sundáte krytky pantů na druhé straně dveří, panty dáte tam (ty stejné obráceně, nebo pokud máte druhou sadu, tak použijete tu). Krytky pak na původní díry pantů.

Sundáte krytky pantů z lednice, přehodíte je na druhou stranu původních a dveře s panty přišroubujete na novou pozici.

Pokud je potřeba předělat madla, postupujete podobně.

Pokud jsou na dveřích kabely, tak by měly jít rovněž přepojit.

Nemyslím, že by to bylo nějak těžké.

hodnocení

Bohužel jsem omezen velikostí na lednici a tím je ten výběr hodně omezený...tj. potřebuji její šířku i hloubku max. do 60 cm, víc ne. Větší rozměr se mi mezi kuchyňskou linku a zeď nevejde. Výška klidně přes 2 mety...a takových lednic moc není. Takže mám vytipovanou značku Hisense, která ty rozměry splňuje.

sirokko

Na YT je asi miliarda návodů

hodnocení

To jsme si tenkrít při otáčení dveří taky pouštěli...Bohužel občas to v tom "realu" jde o něco hůř než ideálka na youtube...Ale snad se s tím nějak popereme.

111®
hodnocení

0x

neboj Hisense to má v návodu asi na 2 stránkách, mám ji novou a také jsme točili dveře, zmákli to borci co to dovezli... bylo to tak že se sudají horní dveře, pak se dají sundat spodní dveře, přemontují se držáky , jsou pro opačné otvírání součástí dodávky, namontují se spodní dveře, upraví se horní a namontují a je hotovo, trvalo jim to asi 1/2 hodiny...ale chce to dva lidi protože se lednice musí pro předělání spodního pantu musí naklonit..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]