Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektroinstalace škola

Od: garidon odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřebuji pomoc s těmito otázky co nam dal učitel. Jestli byste mi řekli co mám zatrhnout. Předem děkuji za odpověd.

Jaká je přibližná proudová hustota vodiče, o průřezu 1mm² :

4 A

6 A

8 A

Jaký průřez vodiče použijeme, pokud ji má protékat jmenovitý proud 10 A :

1 mm²

1,5 mm²

2,5 mm²

Co charakterizuje spotřebič třídy II. :

Kovový kryt s pracovní izolací

Plastový kryt (tzv. doplňková ochrana) s pracovní izolací

Napájení malým napětím (např. adaptér)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

garidon
hodnocení

Já mám zaznačenou první odpověd 4a druhou 2,5 a tretí to druhe jen nevím jestli to je dobře

hodnocení

0x
Ad 1) záleží jaký proud jakým průřezem prochází, z toho se dá určit proudová hustota. Samotný vodič, kterým neteče proud, nemá žádnou proudovou hustotu
Ad 2) vodiče na co? K čemu? Prodlužovačky do 10A mají klidně 1 mm2, v pevné instalaci může stačit 1,5 mm2, pokud mám jištěno třeba 16A, použiju 2,5 mm2 i kdyby tam měl téct třeba 1A.
Ad 3) charakterizuje ho dvojitá, případně zesílená izolace. Z jakého materiálu je kryt přístroje není podstatné.
garidon
hodnocení

Tohle nam bohužel zadal učitel a když jsem se ho zeptal tak mi řekl, že je to podle proudové hustoty vodiče a to je vše co mi řekl.

asd1

Hlavně je to dost nekompletní zadání...

1) proudová hustota je poměr proudu a průřezu, asi je myšleno tabulková max. hustota pro měď v běžných rozvodech, ale napsal bych mu tam a) 4A/mm2, b) 6A/mm2, c) 8A/mm2 *smich*

2) Zase ze zadání nelze určit, chybí pro jaký materiál to má být (zase asi měď), pak další parametry hlavně délka vedení (úbytek napětí), druh vodiče (lanko/ pevný) - jiný průřez se použije pro metrovou prodlužku a jiný pro 300m kabel.. Bez upřesnění je správně a,b, i c *smich*

3) Třídu 2 char. dvojitá izolace, jaký kryt to je jedno..

- Tohle zadání vypotil eletro učňák nebo pomocná škola? Jestli to první tak teda potěš *zed*

111®
hodnocení

0x

no a ještě jde u kabelu o způsob uložení, protože jiné to bude na vzduchu, jiní pod omítkou, jiné v samtném vodiči v husím krku, takže fakt zadání na dvě věci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]