Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji pomoc s těmito otázky co nam dal učitel. Jestli byste mi řekli co mám zatrhnout. Předem děkuji za odpověd.
Jaká je přibližná proudová hustota vodiče, o průřezu 1mm² :
4 A
6 A
8 A
Jaký průřez vodiče použijeme, pokud ji má protékat jmenovitý proud 10 A :
1 mm²
1,5 mm²
2,5 mm²
Co charakterizuje spotřebič třídy II. :
Kovový kryt s pracovní izolací
Plastový kryt (tzv. doplňková ochrana) s pracovní izolací
Napájení malým napětím (např. adaptér)
Tohle nam bohužel zadal učitel a když jsem se ho zeptal tak mi řekl, že je to podle proudové hustoty vodiče a to je vše co mi řekl.
Hlavně je to dost nekompletní zadání...
1) proudová hustota je poměr proudu a průřezu, asi je myšleno tabulková max. hustota pro měď v běžných rozvodech, ale napsal bych mu tam a) 4A/mm2, b) 6A/mm2, c) 8A/mm2
2) Zase ze zadání nelze určit, chybí pro jaký materiál to má být (zase asi měď), pak další parametry hlavně délka vedení (úbytek napětí), druh vodiče (lanko/ pevný) - jiný průřez se použije pro metrovou prodlužku a jiný pro 300m kabel.. Bez upřesnění je správně a,b, i c
3) Třídu 2 char. dvojitá izolace, jaký kryt to je jedno..
- Tohle zadání vypotil eletro učňák nebo pomocná škola? Jestli to první tak teda potěš
no a ještě jde u kabelu o způsob uložení, protože jiné to bude na vzduchu, jiní pod omítkou, jiné v samtném vodiči v husím krku, takže fakt zadání na dvě věci...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.