Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit ohledně naší staré televize. Jelikož se blíží vánoce, chtěla jsem rodičům udělat radost a pořídit jim novou chytrou televizi aby se mohli koukat na různá videa na youtube a podobně. Bohužel rodiče mají starou televizi které se nechtějí vzdát, protože jsou na ni zyvklí a líbí se jim tento obraz. Problém je, že tato televize nemá žádné konektory - pouze scart. (žádné hdmi, usb, vsg a podobně). Chtěla jsem jim pořídit alespoň nějaké zařízení, které se propojí a z nechytré televize udělá chytrou. Např.: Multimediální Xiomi centrum - toto lze ale propojit pouze přes USB. Moje otázka tedy zní - Je možné toto centrum propjit přes set top box nebo je možné dokoupit nějakou přípojku která by převedla scart na USB či HDMI? Doufám, že jsem otázku položila co nejsrozumitelněji a někdo mi dokáže pomoci.
Děkuji, Kateřina
Mám obavy, že nic takového se už nevyrábí.
Scart umí přenášet jen prehistorické SD rozlišení.
Doporučuji koupit novou televizi, velice rychle si na ni zvyknou a zpětně nebudou chápat jak se na tu starou vůbec mohli dívat.
Ještě mě napadlo, pokud má ta stará TV jen scart, nejspíše k DVB-T2 potřebují settop box a tudíž dva ovladače.
To by jim novou televizí odpadlo.
Ano, televize je starší. Rodiče mají samozřejmě i internet, dokonce chytré telefony ale televizi prostě měnit nechtějí. Zkusím to propojit dle komentáře výše.
Mám takovou doplňující otázku. Na Youtube se chtějí rodiče dívat, nebo to chcete vy, aby se dívali?
Pokud to chtějí rodiče, tak nezbyde, než tu novou televizi, jinak to totiž nepůjde.
Posílám závěr, kdyby měl někdo stejný problém a nevěděl si rady:
Z opravdu staré televize jsem dokázala vytvořit plně funkční chytrou televizi. Použila jsem kabel cinche (červený,žlutý,bílý) první konec jsem zapojila do televize, druhý konec, který byl také cinche(červený,žlutý,bílý) jsem zapojila do takzvané krabičky která převádí cinche na hdmi. Na druhé straně této krabičky byl vstup pro HDMI - kam jsem zapojila Xiaomi TV STICK. Poté jsem již jen nainstalovala WiFi připojení a vše funguje naprosto perfektně.
Děkuji za rady.
Pokud TV má vstup HDMI a doma máte WiFi tak Xiaomi MI TV Stick splní víc požadavků než co chcete. Zase ho zlevnili. Nestojí ani 1000 Kč. Koupil jsem ho jako dárek a asi koupím ještě jeden. Má sice jenom 1 Gb paměti, ale nebyl žádný problém. Jeho bratříček má 2Gb paměti a USB, ale je o polovinu dražší.
To STIR. Využiji tento dotaz dotazem na uživatele Štír případně jiného kdo o tom něco ví.
Píšeš, že máš Xiaomi MI TV Stick asi tu krabicovou verzi, ale to by nemělo vadit. Jenže známé jsem koupil verzi přímo do HDMI. Nainstaloval vše potřebné i Kodi a předal k užívání.
Pak již jen rada po telefonu si do chytrého telefonu z Google Play instalovala apku Yatse (sám mám placenou verzi) a v Kodi ve Služby Ovládání zapnout vzdálené ovládání a to 2x. Ovšem to slouží jen k ovládání Kodi mobilem.
Následně do mobilu instalovala Cetus Play. Instaluje se CP dálkové ovládání.
Ovšem do Sticku je třeba instalovat CP TV Remote Server.
Takže levé tlačítko na ovladači pod středem. Nalézt a spustit Google Play. Hledat Cetus Play. Ten se našel. Dáme instalaci a ta vůbec neproběhla. Nevím kde je problém.
Největší výhoda proti ovládači že na displeji mobilu je klávesnice a nemusí kursorem honit písmena na virtuální klávesnici na obrazovce TV.
Jak jsi na tom Ty. Diky
Pokud jsem pochopil tak máš toto
Ale to má přece stejné vybavení jako ten Stick. V obojím je stejný Android TV. Možná po aktualizaci stejná verze Androidu. Ten Stick má menší operační paměť, nemá USB, nemá RJ45, ten tvůj nevím, ale ten tvůj má větší rozlišení. To je vše.
Nevim zda jsi něco doinstalovával, nebo se spokojil s předinstalovanou nabídkou. Pod tím levým tlačítkem (ovladač máme stejný) je nabídka instalovaných programů. Je tam Google Play i jistá nabídka, ale v Google Play se nechá hledat další. Ovšem zaplacený Unlocker pro Solid Explorer tam není, USB to nemá, tak jsem ho tam dostal přes FTP. Vypnout Bluetooth jsem se bál. Ovladač by byl vyřazen.
V Kodi je zaplacen kredit Webshare. Možná ještě sleva 480 Kč na rok. Spousta filmů
Divím se že v mobilu nemáš Yatse. Ten je přímo určen pro Kodi
A celkově se to nechá ovládat z mobilu tím CetusPlay. V mobilu problém není. Ovšem v tom zařízení nešel CetusPlay server nainstalovat.
Doplněk ke Kodi na SkylinkLive chápu, ale přece je lepší přímo jejich aplikace z Google Play. Nevím zda není předinstalovaná.
A zadávání. Hlasové není bezchybné, virtuální klávesnice je otrava a tak se text nechá vyťukat přímo na mobilu. K tomu je Yatse i CetusPlay přímo určen.
No kdyby jsi to chtěl zkusit rád se dozvím výsledek. Diky
Že to umí Chromecast je výborné. To mi u Android boxu chybí. Nevím zda to Tvůj mobil umí přímo, ale u tabletu jsem musel instalovat apku Miracast.
Zkusím něco vyzkoušet na svém Android boxu. Ovšem ten Stick má Android TV a pro mne je ten Stick mimo dosah. Ovšem podařilo se to dobračce po telefonu vysvětlit, otevřela Google Play, našla Cetus Play remote server a dala instalovat. Ten Cetus Play dálkové tam prý nebyl, ale to nevadí. Jeho instalace je potřeba do mobilu. Dala Instalovat a nic. Prý se jen zobrazila nabídka Zrušit.
V tom Sticku je taky předinstalovaný Manager Solid Explorer. Ten je Trial a na oba účty máme koupený Unlocker. Unlocker se používal dříve, dnes to má autor ošetřeno jinak. Jenže Unlocker v nabídce Android TV nebyl a jak ho tam dostat, když to nemá USB. Zkoušel jsem přes Bluetooth, to nešlo ať prý odpojím druhé zařízení. To byl ovladač a to jsem nerisknul. Naštěstí se v Android TV našel File Commander, ten umí FTP a tak jsem tam z tabletu tam nakopírovat Unlocker a instaloval. Taky neumím získat Apk. Pak nějaký zálohovací program umí z instalace zpětně udělat Apk. Fungovalo to. Bodejť by ne, když je zaplaceno. Docela rád bych Unlocker někomu poskytnul ať to zkusí. Totiž některé aplikace jsou Free a to samé verze Premium a tu jsem měl koupenou. Zkusil jsem instalaci přenést pod jiný účet a nedopadlo to. Google to kontroluje.
Tak jsem to vyzkoušel. Ke Smart TV LG je připojen Android box Vorke. Instalace ovládaní do tabletu i servru do Vorke proběhla OK. Jen nevím proč to hlásí, že jsem připojen ke Smart TV. Pochopitelně data i ovládání se vztahuje na Android Box Vorke.
Takže nevím proč instalace toho CetusPlay remote server nešlo na tom Sticku pod Android TV. Jedině vyzkoušet u někoho jiného kdo taky má ten Stick, případně tu krabicovou verzi model S což je vlastně to samé.
Maximálně zkusit z Google Play pod Androidem stáhnout Cetus Play remote server, "vyrobit" Apk, přes FTP ji dostat do toho Sticku s Android TV a tam tu apku instalovat jako cizí aplikaci.
Asi špatně čteš. Televize LG Smart a k ní připojen Androj box Vorke. Vše je v Boxu. TV je jen zobrazovač. Jen mne zarazilo proč Cetus Play hlásí že je připojen k Smart TV. Podle IP adresy je pochopitelně připojen k Boxu. TV má jinou IP adresu. Ano přidal jsem. U TV pvyuzivam i Miracast. To Android box neumí ani s žádným programem. O rok starší LG bez OS umělá jen DLNA
Když jsem synovi kupoval TV jako svatební dar, váhal jsem zda Android nebo něco jiného. Nakonec jsem se rozhodl Samsung a k tomu přikoupit Android Box. To jsem ještě nevěděl, že si ho po 40 ochočila 3x rozvedená stará baba a asi jim stačí Nova. Jistě si neumějí ani zapnout Hbbtv. Co umí Smart o tom nemají ani zdání. Těm by musela stačit černobílá TV, nebo barevný plakát na zeď. Čím větší tím lepší.
Ještě k LG má WebOS1 nejde Skylink Live a mnoho dalšího. Prohlížeč katastrofa
Někde jsem taky popisoval co to dalo, když se do LG nainstalovalo alternativní Firmware s vysokým číslem a pak již nešly aktualizace, což bylo nutné, neboť v novějším Firmvare rozchodili kodek H265
Já vím jak to funguje. Bohužel Stick mám mimo dosah, tak jen co si vzpomínám. Jde o 3 tlačítka pod středem. Myslím že prostřední je Exit, návrat o úroveň zpět. Pravé je snad domovská obrazovka. A hlavně Levé jsou instalované programy. Tam jsou i další programy. Na hlavní obrazovce jsou jen oblíbené. Mezi těmi programy je taky Google Play. Ten myslím zase má nabídku programů k instalaci podle žánru. Nejspíš v té nabídce bude i Skylink Live. A pokud ne, tak se v Google Play nechá hledat a nalézt.
Nenašel jsem žádný neplacený vebový prohlížeč. Protože to nemá USB (ten Stick) tak jsem instaloval File Commander. Má sice placenou verzi, ale ve volné verzi umí FTP takže jsem tam nastěhoval Unlocker, který nebyl na Google play. Ten jsem nabízel k odzkoušení. Myslím že tam máš Solid Explorer, ale ten chodí bez zaplacení jen asi tři týdny. Je třeba Unlocker, nebo instalaci koupit.
Takhle přesně se v Google Play se našlo CetusPlay remote server, ale instalace nešla. O to mi jde.
Na Google play jsem podle žánru našel mnoho dalších, třeba dětských programů a instaloval. Vnoučata to mají na TV místo na tabletu. Jistě šlo by to z tabletu přes Chromecast poslat na TV.
Díky. Takže si radši nechám to ještě jednou potvrdit. V tom MI Boxu jsi našel aplikaci Google Play v něm vyhledal aplikaci Cetus Play remote server a tuto nainstaloval. Pokud toto dopadlo musim hledat chybu někde jinde. Nejlépe zkusit znova.
Ještě mne napadlo, že jsme něco instalovali a nemusí být místo. To ovšem většinou je oznámeno.
Určitě tam najdeš i Skylink Live
Ještě se zeptám. Já to zkusil na Android boxu. Když se otevřel CetusPlay remote server v Boxu byly tam dvě volby Anglicky. Nakonec jsem vybral tu nevysvícenou, tu pravo. Jiného s tim nešlo dělat. Ovšem aby šlo psát z mobilu pomocí klávesnice z programu CetusPlay dálkové ovládání, muselase na boxu v nastavení klávesnic vybat klávesnice CetusPlay
Ovšem ty cizí zdroje mne zaráží, když to bylo z Google Play
Je toho víc. Třeba ivysilani
Ano instalovalo se to na dálku. Našel se jen jeden, nešel instalovat. Nehlásilo to cizí zdroje. Má to být remote server. Snad to souhlasí. Doma jsem to zkusil na Android boxu, instaloval jsem a pustil. Otevřela se obrazovka nic to nedělalo. Dvě volby. Nakonec jsem zvolil tu vpravo. Ostatní vše již na mobilu. Aby byla klávesnice, mělo se v Nastavení zapnout Cetus Play. Snad můj popis odpovídá co jsi zjistil Ty.
Asi máš instalovaný Solid Explorer. Měl by být placený. Mám tady Unlocker(já kupoval). Možná by pomohl, jen kam ho poslat. Pochopitelně v Google Play se najde víc aplikací.
Prý to nedopadlo chtěl jsem na dálku poradit a je to nějaké divné. Zapnout tedy ty neznáme zdroje. Asi jako na mém tabletu. Zabezpečení - Další - Povolit Instalace neznámých zařízení a objeví se seznam nějakých aplikaci.
CetusPlay tam asi nebude. Takže na tomhle jsem se zasekl
Díky. Ještě problém s těmi cizími aplikacemi. U jiných tabletu jsem byl zvyklý že Zapnuto/vypnuto. U tohoto tabletu je to asi stejně jako u toho Sticku
Nastavení - Zabezpečení - Další - Instalace neznámých aplikací a objeví se Několik aplikací u kterých je možnost povolit instalaci. Nechápu, neboť to jsou již instalované aplikace. Pochopitelně CetusPlay tam není.
Někdy je potřeba zapnout Vývojáře. Nevím zda znáte.
Systém-Informace o (tabletu) - Číslo sestaveni
Na nápis Číslo sestavení se musí 7x ťuknout a zapne se vývojář.
Někdy jsem měl USB hned zapnuté u tabletu je položka Možnosti pro vývojáře a tam je potřeba zapnout Ladění vývojáře a následně Ladění USB. Je to dosti často vyžadováno i pro běžného uživatele.
K těm filmům. Skylink Live stačí od někoho číslo karty a heslo. Zaplaceno máme warshare za 480 Kč na rok. Vše ostatní je jistě o dost dražší. Účet stačí jeden
Dobrý den.Mohu se zeptat.Vubec jsem také nevěděl že něco takového existuje.Jak je to v těchto krabičkách s archivem České televize a přehrátí.
děkuju
Žádný problém. Ve Sticku, nebo ve verzi krabička je Android TV. Některé aplikace jsou předinstalované, některé v nabídce k instalaci, některé se nechají dohledat. Aplikace ivysilani, což je archiv ČT, je tam taky. Jednu aplikaci Unlocker jsem tam nenašel. Je v normálním Androidu. Program Solid Explorer mám zaplacený, je zbytečné platit znova. Dnes to autor dělá jinak. Není potřeba Unlocker. No já ho tam nastěhoval přes FTP, neboť Stick nemá USB.
Děkuju tak pokud maká i vysílání tak super.
Ted nevím zda 1gb nebo 2gb verzi.Ale rozdíl je pětikilo tak to mi nevytrhne vezmu větší.Trochu mám strach že je tam jen wifi ale lidí píšou že to jede ok.
Jinač ještě jednou dík za info.
Těžko říci já měl delší dobu tu menší verzi a nezaznamenal jsem problém. Nemá USB tak byl trochu problém tam pře FTT dostat jednu Apku. A taky nešla instalovat jedna aplikace, jinému to šlo. To je v naší diskuzi
Tady ještě včera byla cena 950 a rozbalené 840 Kč
Sežene se i levněji.
U toho většího jde redukce Rj45-USB
@priklade Mužete opravdu upřímě ! potvrdit a máte to sám vyzkoušené že to I vysilání České televize jede bez problému?
Je to pro mě priorita.A trochu jsem pročetl internet a diskuze a to I vysilání moc nejede jsou s tím problémy spíš trápení než radost.A i jeden prodejce mi potvrdil že s tím je problém...
Vy píšete že bez problému...mužete to opravdu zkusit u sebe zda to jede? Jinač to ani nekoupím
Díky
To je tvoje rozhodnutí zda koupíš, či nekoupiš. Záleží na mnoha okolnostech. Prostě aplikace ivysilani se nechá instalovat jako na mnoha jiných Android zařízeních. Pochopitelně jsou aktualizace, která se nemusí povést. Má to dobrý procesor, ta větší paměť bude výhoda. Nejdůležitější je kvalita internetového připojení. Je to vlastně Hbbtv. Máš další možnosti. Smart TV s, Hbbtv, nebo setobox s Hbbtv
Já instaloval Kodi podle tohoto. Sice české doplňky on nakonec bere odjinud, ale v této instalaci byly taky a já je instaloval. Jen vím, že tam má chybu (nebo došlo ke změně) v jedné www adrese. Je jiná přípona. No pouze zvlášť (asi je novější) jsem bral Stream Cinema. Jenže dost doplňků nešlo. Nova a další. Chápu Befun, Sosáč.
Docela by mne zajímal ověřený zdroj na české doplňky plus Stream Cinema pokud v nich není.
A ivysilani je v doplňcích taky. Takže v tom Sticku jsou dvě možnosti.
Díky.
Já to dělal pro jednu dobračku, takže je to mimo mne. Warshare nemám zaplaceno, takže pro mne Kodi pozbývá význam. TV umí Hbbtv, na její kartu jedu Skylink Live a sem tam mrknu co nabízí Ukrajina
Na xbmc jeden právě psal o CetusPlay. 2x jsem mu psal a nic. Někteří pouze cucaj od jinejch a ostatní jsou jim ukradeni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.