zdravim, mam aku sroubovak asist s akumulatorem 1300mAh pri 14.2V... baterka uz moc dlouho nevydrzela, ale naposled jsem chtel neco delat, baterka ko, tak jsem ji dal do nabijecky. nabijecka jen problikla zelenou jakoze je nabita a po aplikaci do sroubovaku jen chvili jede a umre.. po zmereni kazdeho ze tri clanku jsem nameril 3.8/3.4/3.2V, muze byt po smrti akumulator? nezjistoval jsem typ... ale je tam na tech clancich i nejaka elektronika, tak me napadlo jestli nemuze byt ta nejak porouchana, nebo nabijecka
Teoreticky repasovat ji můžeš doma. ale předpokládám, že je to Assist a to je nízká cenová hladina , tak by teoreticky mohl být i levný náhradní akumulátor...Tak jako u výrobků třeba z Lidlu... Ono totiž třeba zjistíš, že když si koupiš náhradní články určené k výměně, tak to vyjde mnohdy i dráž než originál... Ale to mluvím hlavně o levných značkách nářadí. Ona totiž originální baterie do profinářadí je mnohdy dražší než to levné nářadí komplet...
Kdyby byl můj, tak zkusím zvlášť nabíječkou (na to dělanou) nabít jednotlivé články, případně jim rovnou změřit i kapacitu. Pak zkusit jestli nářadí funguje a podle toho řešit dál. Hodně se dá poznat hned při zahájení nabíjení, podle toho jak rychle vyletí napětí článku.
opravit asi ne, ta elektronika když zjistí že je baterka v háji tak si to pamatuje a potřebuje resetovat a když nevíš jak, tak to nerozchodíš..jedině nechat repasovat...oni to umí...nebo vyzvědět jak na to...repas třeba u modelářů..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.