Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uhlíky v pračce

Od: sharka* odpovědí: 8 změna:

dobrý den,

prosím, potřebovala bych poradit, jak bych měla postupovat při výměně uhlíků v pračce.

na co si dát pozor a čeho se vyvarovat. Uhlíky mam již sehnané.

Děkuji za opověď.

Sharka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

3x

Klobouk dolů, do čeho se chcete pustit. Vytažení betonových zavaží, demontaž motoru, fakt klobouk dolu. No pokud máte zkušenosti, a víte jak na to tak bych si jen dal bacha při vytahování pružinek a zajištění samotných uhlíků. Velice rády vystřelují a pak se špatně hnedají / shánějí nové. Kdyby to všechno nevážilo takovou váhu, bych se nedivil, že se sama do toho pustíte. Přeji příjemnou opravu. Při samotné výměně postupujte stejně jako byste měnila uhlíky kdekoli jinde :) Fakt smekám. Já měl na pomoc při výměně ložisk a tlumičů dva silné chlapy :)

Nejdůležitější je, aby uhlíky dokonale sedly na kolektor kotvy. Po výměně uhlíků nesmí tyto téměř vůbec jiskřit. Až vyndáte staré uhlíky, podívejte se na dosedací plochy. Pokud jsou staré uhlíky lesklé po celé dotykové ploše, je zbytečné je měnit, je špatná kotva.

fidonet*

Předpokládám, že paní takové věci občas děla, jinak by se ani do toho nepouštěla. Obdivuji ji. 6e by si chtěla opravit vysavač bych ještě pochopil, ale takovou velkou obludnou těžkou věc :)

mkat*
hodnocení

2x

Asi by bolo treba vyčistit aj zberač na rotore.Zvykne sa od uhlika zaniest.

hodnocení

2x

Jak již psali, je třeba se vyvorat vyskočení pružinek, po očištění křídou je teba zjistit zda není nejaký z kolektorů není usmažený, ničí to rychle uhlíky, snad jen máte dobré uhlíky, new motor stojí cca 4 tis. no však uvidíte sami...

sharka*
hodnocení

vše je ok, jen na ty uhlíky, bude to stropro v nich, to už mám ověřený, přístup k pračce by měl být bez problému, dokonce bych se podle všeho měla i vyhnout demontáži motoru, díky za rady, všem, dnes jdu do toho, tak zítra napíšu, jestli je pračka ok a nebo už nikdy fungovat nebude:)

tonda27*
hodnocení

0x

Držím palce. Já bych to tak černě se závažíma neviděl, záleží na typu pračky. K některým se dá dostat jednoduše včetně demontáže motoru. každopádně napište, jak jste dopadla - klobouk dolů:)

sharka*
hodnocení

díky všem za rady, jak už jsem psala, buď to půjde nebo ne, dam vám na forum vědět, jestli jsem dopadla jak Pat a Mat nebo s úspěchem:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]