Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrowlrd - vrácení TV

Od: osaka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s vrácením televize v elektroworldu v rámci 14 denní lhůty při odstoupení z kupní smlouvy při zakoupení zboží přes internet? V sobotu jsem přes eshop zakoupil a vyzvedl si novou televizi. Bohužel s ní nejsem spokojený tak bych ji chtěl vrátit. Máte s tímto někdo zkušenosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Díval jste se ... mám zkušenost s OKAY, tam bez problémů...v Elektroworld-u to snad bude stejné...i když tam jsem nic nevracel

20. Kdy a jak mohu odstoupit od smlouvy?

V souladu s § 1829 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, má spotřebitel právo odstoupit od smlouvy ve lhůtě 14 dny, pokud byl nákup realizován na dálku (e-shop). Vrátit zboží, které bylo zakoupeno prostřednictvím eshopu, je možné na kterékoliv kamenné prodejně.

Držitelé naší věrnostní karty mají tuto možnost i při nákupu v kamenné prodejně také do 14 dnů od koupě. (obchodní podmínky)

Podmínky pro vrác/...

Produkt nesmí být použitý.
Produkt musí být kompletní a funkční.
Produkt musí být zabalený v nepoškozeném originálním obale včetně fólií, které jsou uvnitř balení výrobku.
Balení produktu musí obsahovat kompletní příslušenství, návod k obsluze, případně záruční list.
K výměně je třeba doložit prodejní doklad, případně Věrnostní kartu Electro World, díky které si vyhledáme Váš prodejní doklad v elektronickém archivu účtenek.

doplněno 17.11.20 22:06:

A tady Formulář...

Ty podmínky pro vrácení se vztahují jen pro koupi v kamenném obchodě, pro odstoupení od smlouvy dle § 1829 ne.

Ty podmínky jsou stejné, stejné byly i v OKAY ...

re4zon
Ty podminky jsou sice stejne, ale pulka z nich pri koupi na dalku odporuje zakonu, takze nikoho nemusi zajimat. Je to ovsem cesta, jak neznale od vraceni odradit.

sirokko
hodnocení

0x
Televizi koupenou přes internet můžete podla zákona do 14 dnů vrátit. To je jasné.Nějaké prodejcovy cinty o tom, že musí být v nepoškozeném obalu a nepoužitá jsou nesmysly. Viz poznámka @re4zon o odrazení zákazníka. To by jinak odporovalo povaze výrobku. Musíte si přece výrobek vyzkoušet, abyste zjistil, jestli vám vyhovuje. Samozřejmě se nebavíme např. o jídle nebo spodním prádle, tam jsou výjimky logicky.Vy při vracení pouze odpovídáte za§ 1833Spotřebitel odpovídá podnikateli pouze za snížení hodnoty zboží, které vzniklo v důsledku nakládání s tímto zbožím jinak, než je nutné s ním nakládat s ohledem na jeho povahu a vlastnosti. (Pozn. rozbalení a vyzkoušení TV je v pořádku. Poškrábání displeje už ne)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]