Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký telefon do 5000 vybrat?

Od: barry17* odpovědí: 8 změna:
Krásný den. Vybírám nový telefon, protože můj stávající Huawei p9 Lite 2017 už zkrátka nefunguje tak, jak má. Proto by mě zajímalo, který mobil v cenové relaci do 5000 vybrat.° Chtěl bych RAM alespoň 4GB a paměť 64GB.° Baterie by měla vydržet celý den, neboť nabíjím vždy přes noc.° Displej by měl mít vyšší rozlišení než Full HD° Fotoaparát nemusí být TOP, ale taky žádná zdechlina (k čemu mi jsou 4 objektivy, když výsledná kvalita vypadá jak z brambory? )° Bluetooth 5.0 a operační systém Android 10.° Využívám sociální sítě a hraju opravdu jen pár her (které ovšem většinou zaberou 200 - 300 MB a nechci, aby se mi při hraní telefon sekal). - Dále jsem měl v úmyslu si stáhnout GIMP a další aplikace na úpravy fotek (čemuž jsem se poslední dobou začal aktivně věnovat), takže se hodí i rychlá a svižná reakce.Víte o nějakém novém modelu, který před pár dny vyšel? Nebo vyjde v nejbližších týdnech a stojí za to na něj počkat? Sem s ním! Jak říkám.. Moc se v těch čipech a procesorech nevyznám, zajíce v pytli kupovat nechci.Koukal jsem a dle uživatelů vychází nejlépe Realme 6(s) a Xiaomi Redmi Note 9 (Pro), ale u prvního modelu si nejsem jistý.. Přece jen, ta značka je poměrně nová a moc reakcí jsem nenašel. Díky všem za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jo, ten vypadá slušně, docela mne mrzí, že jsem se nechal ukecat na Xiaomi místo tohoto.

do 14 dnu ho můžete vrátit bez údaní důvodu

A to na základě čeho?

prikld1

Kdo ti nakukal Motorolu. Tak se podívej při stejné ceně. A Xiaomi dostává Android 10. Kdyz vezmeš verzi 9 tak má dostat ještě vyšší Android

cena-vykon.cz/...

A vracet do 14. dnů můžeš jen tehdy, pokud jsi objednal přes internet. Nevadí, že je to třeba místní prodejna a telefon jsi vyzvedl osobně

Právě že na Xiaomi mne v obchodě ukecali, jenže jsem pak zjistil, že Xiaomi má v různých přehledech podvodné parametry. Podpora Galileo nefunguje - a nezměnila to ani včerejší aktualizace jakéhosi MIAU

To porovnání stejně nic moc. Od Xiaomi se porovnává osmička. Výhodou je o pár desetin milimetru větší displej. Větší rozlišené je prý plus - ale více žere menší baterii. Rozlišení předního foťáku - parametr k ničemu, to se používá pro dokumentační účely a na rozlišení moc nezáleží. Světelnost objektivu - to beru, ta se hodí. Nějak zapomněli porovnat navigační vlastnosti.

Takže podle mne to není tak jednoznačné jako podle autora srovnání.

K tomu ještě mínus za jakousi podivnou nadstavbu nad Androidem.

re4zon
Motorolu mu nakukal nekdo, kdo ma trochu prehled. Xiaomi je velky hype, tot vse. A spousta fanatiku, co ho cpou kazdemu, asi je nekdo plati. Obcas nejaky vyhodny model, tim to hasne. Nadstavba na prd, obcas nefunkcnost gps, nic moc fotak. Motorola ma cisty android, moto gesta, v okoli jich mam nekolik a nikdy si nikdo na nic nestezoval, na rozdil od xiaomi. O tom, ze tahle motorola ma v zakladu 10, takze casem dostane i 12 nemluve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]