Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, občas se mi na uvedené pračce při ždímaní ozývají rány, dokonce se někdy i během celého cyklu posune po podlaze i o několik cm, chtěl jsem se podívat dovnitř (pod buben na tlumiče), ale zezadu je jen malý oválný otvor, snad na výměnu řemenu, shora není nic vidět. Musí se tam zepředu nebo snad zespod? Doposud co jsem pračky, tak všechny měli na demontování celý zadní kryt, tady je vcelku i s bočními. Děkuji předem za případné rady.
Bude se jednat o vadný tlumič, v horším případě o rozpadlé ložisko. Podívání vam nepomůže. Pokud nemáte s výměnou zkušenosti, tak servis. To bylo spíše co je zdrojem vašeho znepokojení. O otevření tohoto konkretního typu nemám sdání. ale třeba u ARDO se nijak kryt neodnímal. Otočila se na bok, kde je komplet celý přístup. Třeba se jedná i o váš případ.
Na ložiska to nevypadá, když ji převrátím na bok, není třeba zašroubovat transportní šrouby?
Transportní šrouby by tam už dávno neměly být a určitě tam nejsou, Nejsou to šrouby na upevnění tech betonových vložek? Urcite ano. Pokud to je tlumičem, je výmena jednoduchá a levna ( relativne )
Šrouby tam samozřejmě nejsou (mám je jen někde schované), myslel jsem jen , jestli můžu pračku jen tak položit na bok (jestli by nebylo lepší ty šrouby tam mít, jak ji budu převracet),když visí vana s bubnem na pružinách
Ideální je pračku na bok nedávat, vypadnou pružiny, zničíte chouloativý modul, zatopíte specifickénemsysly, pokřupete plastové trubky...jinak boshák se kuchne ve stylu sundání desky a vyjmutí střev ven v celku tak jak jsou.Což amaterovi nedoporučím už vůbec..ani nebudu říkat kolik takových broukpytlíkmachrů pobrečelo nad zničeným obsahem..některé boshe lze udělat dírou ve spod..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.