Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit antenu

Od: marky2006* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.Může mě někdo poradit jak vyřešit anténu na televizi?Bydlíme v paneláku anténu přijímáme ze společné antény a ted řešíme že si pořídíme televizi do ložnice jak vyřešit anténu aby jsme netáhli kabel přes celý byt?děkuji za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

2x

Pokud je to vedlejší místnost, použij rozbočovač a provrtej zeď. Jinak se to dá řešit další individuální anténou. Jakou, to záleží na příjmových podmínkách.

Pokud je na domě společná anténa, majitel objektu většinou individuální anténu nepovolí. Zbývala by tedy pokojová.

hodnocení

2x

Pokud je v místě silný signál, pak to lze řešit pokojovou anténou. Pokud síla signálu není dostatečná, zbývá jen satelit nebo nakonec přece jen ten kabel přes celý byt.

PS: Kdysi jsem měl podobný byt a dveře do ložnice byly přímo proti vstupním dveřím. Někde u vstupních dveří bude i vstup kabelu STA do bytu. Takže by stačilo najít odborníka, který by u těch vstupních dveří udělal "odbočku" a pak by do lžnice už stačilo pár metrů.

marky2006*
hodnocení

Spiše je to přes celý obyvák,dlouhá chodba a pak je až ložnice.Jestli není něco na zesílení antény aby jsem nemusela tahnout kabel.

kepler*

Ne, nic na "zesílení antény" není. Sigál se musí dovést do TV koaxiálním kabelem. Takže bych to ve vašem případě viděl na individuální anténu, Tam, kde je opravdu silný signál, by mohla stačit pokojovka. Já už jsem se na pozemní vysílače vykašlal a přešel jsem na internetovou TV se stovkou programů, která může krmit běžně 4 TV přijímače. A to nezávisle, klidně všude jiný program. Nehledě na další významné výhody jako přeskakování reklam, nahrávání pořadů nebo jejich zpětné přehrávání. Jen si musíte připlatit.

111®
hodnocení

0x

Teoreticky se to dá řešit zesilovačem a signál poslat do antény a na druhé straně anténou přijímat, podobně jak je to u WiFi, ale odzkoušeno to nemám..

Zesilovač nepomůže, musel by být u antény, pokud je na konci, zesiluje vše i rušivé prvky, které signál pobere cestou od antény k televizi.

jabraka*
hodnocení

0x

Jediné rpzumné řešení je rozbočovač na zásuvce STA.Odtud dva připojovací kabely.Jak řekl kolega,provrtat panel a protáhnou tím šňůru.Je potřebavelký otvor,aby senemusel kabel rozmontovávat.Já jsem vrtacím kůladivem a 16 mm vrtákem provrtal 20 cm panel za 20 secNejlepší je vrtat z obou stran.STA vysílá samozřejmě DVBT-2 ,takže u starší televize je opět nutný set top box.

111®
hodnocení

0x

16mm je na prd, já uělal ve všech stěnách díru 5cm a natahal jsem si tam pak co bylo potřeba, vvložkoval jsem to kouskem cráničky , či jiné trubky a zagypsoval..

hodnocení

0x

Najděte si odborníka a ten to zařídí. My jsme dlouhá léta furt cosi vymýšleli - máme barák, byly 3 antény a 3 televize. Furt cosi. Nedávno jsme se rozhodli, že nám to udělá odborník. Takže ten použil paradoxně tu nejstarší anténu / nejlevnější/, napojil to jaksi na všechny 3 televize a všechno je v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]