Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na letitém, ale kvalitním vysavači Electrolux ZJM6820 se mi sjely uhlíky. Vyndal jsem je a jal jsem se hledat, kde bych koupil nové, ale zjistil jsem, že takové, které by tam padly, nikde nemůžu najít. Jsou v pouzdře a mají na konci takové dlouhé elko, kterým do toho pouzdra zapadnou. Viz foto.
V nabídce Electroluxích náhradních dílů ani v žádném eshopu s náhradními díly jsem uhlík s takovouhle naletovanou paticí neviděl. Mám tedy dvě otázky.
1) Neví někdo, jestli tento díl je někde k sehnání?
A složitější otázka:
2) Neměl by někdo nějakou radu, jak to ubastlit z dostupného? Například mě napadlo, že vlastně toho uhlíku je tam ještě dost, a jen ta pružinka je slabá a uhlík málo vytlačuje. Ale výměnit pružinku bych nedokázal, protože by se musela přeletovat a to dělat nechci kvůli bezpečnosti provozu. Ale nějak jinak zvýšit tuhost pružinky? Nebo jiný nápad? Bastlířů a kutilů je tu jistě na poradně dost
uhlíky se nemění s pozdrem ale jen uhlíky. Ty na fotce jsou z toho vysavače? Silnější pružina není řešní , ojede se dříve komutátor. Uhlíky chodí v pouzdru volně? Pokud ne tak pouzdro vyčistit, případně uhlík lehce obrousit na smirku..změřte uhlíky a shýnejte rozměr..případně má na sobě uhlík číslo..máte něco takového? nadeta.cz/...
Díky za odpověď. Ano, ty na fotce jsou vyndané z toho vysavače. Mě jě celkem jedno jestli to vyměním s pouzdrem nebo jen ty uhlíky - problém je v tom, že ten drátek co vede z uhlíku je naletovaný na tom plechovém elku, takže to nemůžu sundat z toho elka. A stejný takový s tím elkem na žádném eshopu s náhradními díly nevidím, ani na electroluxím.
Číslo je na uhlíku 210.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.