Nejste přihlášen/a.
Je normální, že jsem si koupila tak trapnou tv (Philips), že nejde vypnout a stále svítí pohotovostní režim. Musela jsem si koupit prodlužovák s vypínačem, ab na mně červené světýlko nesvítilo celou noc, nemluvě o zbytečné energii, i když to bere málo.
Ano, je to normální u většiny televizí. Televize mi takhle svítí červeně ve stavu vypnutém, zeleně pak po zapnutí. U televize v ložnici mi ostře modré světélko svítí dokonce jen když je TV "vypnutá". Po zapnutí zhasne. Je to tak agresivní světélko, že jsem ho přelepil neprůsvitnou samolepkou, aby mě to nebudilo.
Spotřebu neřeším.
Zajda - v nastavení ani jedné té televize to vypnout nejde.
Ta LEDka má samotná příkon cca. 0,03 W, tj. kolem 0,262 kWh ročně. To je tak 1-2 Kč. Zbytek TV ale klidně těch ~10 W brát může a právě proto tam ta kontrolka pohotovostního režimu je.
Současné TV berou ve stand-by režimu pod 0,5W, takže za rok to je kolem 23,-Kč, jestli to po ránu počítám správně.Tím ale neobhajuji absenci síťového vypínače - prostě výrobce šetří, kde se dá.
Zkuste se podívat do návodu, nebo na bok přijímače, kde má skutečný síťový vypínač, obvykle tlačítko. U některých přijímačů ho můžete nahmatat zespodu na dolním okraji rámečku, nebo i jinde.
Například jeden typ Samsung má podle diskuze vypínač dole - citace " dle manuálu má televizor na spodní straně tlačítka na ovládání kde je i tlačítko pro vypnutí.".
Ještě je možnost zakoupit "rozdvojku"s vypínačem/vypínači a telku (případně i jiné "slabší"spotřebiče) vypínat jednotlivě, např. mironet.cz/... .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.