Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo zkusil propíchnout Li-ionku

Od: pansvacinka® odpovědí: 9 změna:

Zkusil jste někdo vrazit šroubovák do Li-ionky? Co jste pak dělali? Já to zkusil před hodinou a furt to nemůžu vyvětrat.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

9x
Nezkoušel. A asi bych si dal facku za tak debilní napad.

mak*
hodnocení

5x

To jste dopadl ještě dobře, taky se mohla vznítit nebo dokonce explodovat.

hodnocení

4x

Na netu plno ukázek, jen s i dohledat (lenost?)

hodnocení

4x

Vzhledem k tomu, že se neozval ani jediný úspěšný propichovatel Lo-ion baterie, tak to s největší pravděpodobností žádný nepřežil. Jako ta babka co prodávala na trhu satany, ale žádný kupec si následně nestěžoval.

Ale ano Ivane. Ohnivou "šlahu", když jsem (ne záměrně, ale omylem při snaze sepnout rozpojenou membránu) ji shora propíchnul a asi i zkratnul jsem přežil. Ale málem mě zabila manželka. V několika místech popálený koberec, potah na jednom křesle (jak jsem ji honil, aby se to nerozhořelo). Stalo se zhruba před dvěma lety. Pak koberec nový, potah opravit. Na šesti, už dříve manželka "prudila", že chce nový koberec (do čehož se mi nechtělo) a tak to nakonec dopadlo OK. Takže to vlastně posloužilo jejímu účelu a bylo mi odpuštěno. Od té doby mám s manipulací s 18650 -kami velký respekt a pokud do nich rýpu (
dnes velmi vyjímečně), tak venku, štít na xichtě a v rukavicích.

Já také když přijde řeč na chemii tak říkám, že jsem to dotáhl pouze ke střelnému prachu. Když mi před cca 50 roky chytla piksla od kafe / dodnes si ji pamatuji...plechová ...zlatá s hnědou barvou..asi 2 dcl / také jsem větral o stošest, vyměnil trenky a díky štěstí se nestalo nic více, ale byl jsem poučen.

praivo*
hodnocení

2x

Pokud je vybitá (ale opravdu úplně vybitá na 0 V!), tak s ní můžeš dělat co chceš a nestane se vůbec nic. Hrát si s nabitou (víc než pár desetin V) je kravina, i pár Wh je víc než dost energie na to, abys mohl mít hodně velký problém.

arny1
hodnocení

0x

Jenom vyvětrat to to nechytlo?

Jinak to beru jako hodně blbej nápad.

hodnocení

0x
Budte radi, že stačí vetrať. Keď mi posledne zahučal RC elektrolet do lánu, bol som rád, že nemusím volať hasičov.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]