Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám sluchátka tercio.cz/...
kde se sice píše, že zvuk se dá zesílit až na 98dB, ale není to pravda, zkoušel jsem to. Z TV vedu přes optický kabel do převodníku Fiio D03K Taishan,, mall.cz/...
Pak do sluchátek.
A měl bych dotaz, zda by zde náhodou někdo neporadil nějaký vhodný zesilovač - mezi kabel a sluchátka myslím - aby starší osoba slyšela ve sluchátkách zesílenější hlas než nyní bez zesilovače. Je to osoba , která slyší hůře, ale má přenosné malinké rádio u postele a to slyší dobře.
Děkuji předem za případné nápady.
Vámi uvedený zesilovač bude fungovat dobře a signál vycházející z převodníku bude zesilovat. Sluchátka nemají vlastní zesilovač a de facto jen zeslabují jednotlivé kanály pokud jsou nastaveny na max.(levý-pravý). Samozřejmě, pokud si hlasitost na zesilovači nastavíte hlasitěji a na sluchátkách dáte na plovinu, tak tam na sluchátkách máte rezervu pro zesílení každého kanálu.
Takže sluchátka HUMANTECHNIK LH-056TV budou dobrá, když k nim ještě koupím zesilovač Fonestar FDA-1A --- zesilovač zvuku?
Proč se u sluchátek píše :
Velmi pohodlná sluchátka s vysokou hlasitostí (max. 98 dB) nastavitelnou samostatně pro pravé a levé ucho.
Když sluchátka nemají vlastní zesilovač?
Přeci 98dB je velmi silný zvuk, ne?
Kolik si myslíte, že by mohl mít maximálně zesílený zvuk zesilovačem Fonestar FDA-1A dB?
Starší osoba doma hůře slyší, tak aby to stačilo. Když sedí u televize asi 1m, tak zvuk z TV slyší, ale když si sedne do křesla, které je asi 3,5m , tak slyší velmi špatně či spíše neslyší slova vůbec, jen trochu vzdáleně hudby. Proto by potřebovala ta sluchátka, která ji zvuk z Tv přiblíží přímo do ucha.
Tak mě napadlo: nebylo by lepší koupit nějaký jiný sluchátkový zesilovač,
který by zesiloval ještě více než Fonestar FDA-1A?
A případně jaký byste mi doporučoval. Je jich tolik a nevyznám se v tom. Je jedno, když bude stát více peněz. Jde mi o to, aby ve sluchátkách byl opravdu silný zvuk - možnost nastavení zesilovačem i kolečkama na sluchátkách.
Tak jsem se dočetl : Sluchátka, která budete k zesilovači připojovat, by měla mít minimální impedanci určenou na výstupu ze zesilovače. Používání sluchátek s nižší impedancí může vést k jejich poškození.
Moc tomu nerozumí, ale myslíte si z těch údajů zde, že je toto u mých sluchátek zaručeno?
Nikde totiž údaj o impendanci nevidím, tak nevím, zda ten výstup ze zesilovače sluchátka nepoškodí .
Impedance výstupu zesilovače také nevidím v popisu zesilovače.
98dB je citliviost (zisk) sluchátek což je cca běžná hodnota. Jsou i přes 100 dB. S impedancí si nedělejte starosti přestože jsem hodnotu nenašel bude se pohybovat kolem 24-47 i více Ohm což je vyhovující. Čím menší hodnota, budou hrát hlasitěji s "horší"kvalitou a opačně. Jsou i jiné sluch. zesilovače. Já používám léta tento kytary.cz/... Zesilovač pokud dáte naplno, tak brzy "ohluchnete". Musíte tv a zesilovač nastavit hlasitost tak, aby ve sluchátkách nebyl zkreslený zvuk . Zesilovače jsou samozřejmě i mnohem dražší a kvalitnější ale tam jde o tisíce.
Já mám možnost nastavit si intenzitu zvuku do sluchátek v menu televize LG.Na sluchátkách nastavím na slabo,zároveň si nastavím sílu z TV a někdy pak když je např. u filmu slabý zvuk/některé dabingy mumlají/ tak si na sluchátku přidám.
Jde mi spíše o to, zda se ten maximální zvuk přes optický kabel a převodník dá ještě nějakým zesilovačem zesílit tak, aby šel do sluchátek silnější zvuk.
Objevil jsem alza.cz/...
Fonestar FDA-1A --- zesilovač zvuku.
Potřeboval bych ale vědět, zda tento zesilovač dokáže ten zvuk zesílit více jak pomocí koleček , které zesilují zvuk přímo na sluchátkách na každé ucho zvlášť.
Jde mi o to, zda Fonestar není jen pro sluchátka, která nemají regulovaný zvuk na sluchátkách.
Taky to mám přes kabel,ale v menu u tv LG,Samsung a Philips mi jde nastavovat sílu zvuku sluchátek,jinak vám nevím poradit.
podle mne, když slyší špatně z větší vzdálenosti jak metr, potřebuje spíš naslouchátka, jak sluchátka...
Jde o to co potřebuje slyšet. Pokud bude mít naslouchátka, zesílí ji to vše co mikrofon pobere okolo v dosahu citliviosti mikrofonu. Určitá frekvenční potlačení ruchu mají ale ne vždy to je ideální. Na sluchátkách, pokud jsou typu uzavřená, uslyší pouze ze zdroje zvuku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.