Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou navigaci do telefonu?

Od: eerer odpovědí: 16 změna:

dobrý den, jakou navigaci do telefonu by jste mi doporučili? dekuji P.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Používám spíše vyjímečně,Waze a mapy cz.Obě občas udělají neplechu.Ale vždynež někam jedu (kde neznám trasu!) nejprve papírová-najdu trasu a zjistím průjezdní body,příp.čísla komunikací (jednu z tras jedu je ze 75% po komunikaci s číslem 23) a navi v tlf nebo v tbl mám jako zálohu !

Diesle, jsme na tom stejně, před delší cestou použiju různé mapy v počítači, zkontroluji uzavírky na dopravniinfo.cz/...

udělám bodový scénář, předám ho manželce, aby za jízdy nespala a hlídala mne.

hodnocení

2x

mapy.cz a mapy od Google.

Každá je jiná a každá ukazuje občas i jinou trasu.

hodnocení

2x

Používám Mapy.cz, Gogle a občas pro kontrolu vyzkouším Vaze.

hodnocení

1x

Jezdím podle Waze, hlavně protože mě nejednou zachránila před kolonami či hlídkou.
Nevýhoda je, že pro pár ušetřených metrů (a to doslova) vás klidně pošle z hlavní rovné volné silnice do uliček, kde se dá jet tak dvacet.

Metrů ne, sekund :) právě že pošle na teoreticky rychlejší cestu, i když je třeba o několik km delší.

Omluva, máte pravdu, jde o ušetřené hypotetické sekundy.

V tom mém příkladu pojedu kratší cestou s povolenou 50km/h, tudíž bych měl přijet do cíle rychleji.
Realita je klikatá uzounká ulička zastavěná auty, kde pojedu s bídou 20-30km/h a přijedu tedy do cíle později na kratší trase. *smich*

hodnocení

1x

Jezdím denně po celé republice, vyzkoušel jsem snad všechny navigace a zůstal jsem u Waze, protože potřebuji na čas dojet k zákazníkovi, ne kysnout v kolonách.

promone, neznám, nevím, proto se zeptám, prý to žere hodně dat? Nebo je to jen kec jiných?

Řekl bych, že nežere. Kdysi, před zrušením roamingu po EU jsem sledoval spotřebu dat v zahraničí - vycházelo to cca 1MB na 100km.

Mám sice služební mobil, takže mě data nijak neiritují, nicméně se vejdu s do 1GB měsíčně - a to se bavíme nejen o navigaci na nějakých cca 8000km, ale hlavně i připojení k netu, stahování mailů atd.

hodnocení

1x
Mapy.cz mají výhodu offline map a možnost online dopravy v čr. Na drtivou většinu věcí poslouží, ale není to vyloženě autonavigace. Tam bych sáhl třeba po mapfactoru. Vyzkoušet obé můžete, je to zdarma.

hodnocení

0x

Osobně užívám mapy.cz (+ staženou off-line). Má hlavně v malých obcí pojmenované uličky, což já potřebuji. Spolupracovník nedá dopustit na Waze. Zde je srovnání postarší (Google se dost mezitím přebarvil, i mapy.cz se vylepšily) testado.cz/...

hodnocení

0x

Po Praze určitě Waze.

A nejen tam, že ... *smich*

Waze zná jen cesty, po kterých se jezdí. Nebo to tak aspoň bývalo.

motak
Pokud se po ni nejezdi,tak to není cesta a logicky ve waze není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]