Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVBT2 názvy tv programů, HD

Od: alena17 odpovědí: 8 změna:
Proč Česká televize, má pořád tu příponu v obraze u loga HD?. To stejné v pojmenování stanic třeba ČT 1 HD/T2 jaký to má nyní význam? . To samé u programů v síti 24 a zčásti u sítě 23 a proramů Novy? . To vám to nevadí? .

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

asi proto že vysílá v rozlišení HD

hodnocení

1x

Stačí si přečíst, co znamená HD v případě TV vysílání. Pak to snad pochopíš.

alena17
hodnocení

Nyní již nevysílá ČT žádně SD tak proč to už nestáhnou z obrazu a názvů ! . To asi nechápete vy.
feka
Označení HD mi vůbec nevadí a mělo by zůstat, protože kromě ČT tak nikdo v ČR nevysílá.
Jinak je to s T2, které taky nechápu, když DVB-T skončilo. Klidně by to už mohli dát pryč, stejně jako P u přechodových sítí.
A já jsem se prekliknul a místo odpovědi na otázku to dál jako odpověď na odpověď.

feka
hodnocení

0x
Označení HD mi vůbec nevadí a mělo by zůstat, protože kromě ČT tak nikdo v ČR nevysílá.
Jinak je to s T2, které taky nechápu, když DVB-T skončilo. Klidně by to už mohli dát pryč, stejně jako P u přechodových sítí. Ale ani to mi přímo nevadí.

hodnocení

0x

Jak už tu padlo, HD je tam proto, že ČT v HD vysílá. Ostatní stranice to tam nemají, protože v HD nevysílají, kromě Nasa TV, která vysílá v UHD (4k) a má to v názvu taky

Na satelitním vysílání to tam mají i další stanice, které v HD vysílají, takže v tom fakt nevidím žádný problém :)

Co se týká označení T2, tak předpokládám, že to brzy zmizí, protože ještě nedávno u některých stanic bylo P, aby bylo zřejmé, že se jedná o přechodové vysílání, a T2 u těch, které už byly finální. Nyní už u některých T2 zmizelo a předpokládám, že brzy zmizí u všech, protože už nebude mít význam.

alena17
hodnocení

Feka , tak jsem to myslela, je zbytečné nechávat nějakou příponu v obrazu, zbytečně rušivé !. Stejné i z názvů stanic. Přechod je ukončen tak.

alena17
hodnocení

Mikihans ty si zaspal, mux 22 programy Primy a Barrandov a Seznam je v HD i když to není full HD. A význam to nemá u ČT dávno a pitomcům je to jedno. Že ČT 1 HD/T2 to nemůže bejt ČT 1 a HD z obrazu pryč.
výtka
Upozornění od sys milancukrar 08. 11. 2020 12:15:58
bez urážení, prosím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]