Nejste přihlášen/a.
Je nutné wi fi připojení u čtečky knih pokud si knihy stáhnu z počítače? Pokud ano, tak z jakého důvodu. Moc děkuji
Pro čtení e-knih, ani audioknih, není potřeba připojení na internet. Vše se čte z úložiště v zařízení. Buďto z jeho interní paměti, případně z externí (SD karta). E-knihy stahuji na NB, většinou z "Uložto" (zdarma). Případně i audio knihy. Pak je nakopíruji (já) na SD kartu 32 GB a tu mám osazenu do mobilu (Xiaomi Redmi 8T) s obrazovkou 6,5". Čtu v mobilu naležato, takže délka řádku je skoro stejná jako na běžné čtečce. Zvolena obrazovka černá a písmo bílé (minimální zraková zátěž). Takže mám u sebe stále po ruce knihovnu s cca 3000,- knih. Aplikaci na čtení používám ReadEra z Googl Playe, která je, podle mých zkušeností, zatím nejlepší. Menu v češtině, mnoho potřebných funkcí (stránkování, přehledy knihovny, automatické otevírání rozečtených na poslední stránce, zakládání přečtených, nastavování velikosti písma, barvy stránek a písma, a.t.d.). Audio knihy stahuji, ve zkomprimovaných formátech, a převádím do .mp3. Ty pak ale kopíruji, na SD kartu, vždy pouze dle momentální potřeby, vzhledem k jejich větší "kapacitě" dat. A audioknihy si poslouchám přes BT do mini ušního sluchátka. Kdykoli, kdekoli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.