Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tv nemá signál

Od: m123® odpovědí: 12 změna:

Koukala jsem na tv a najednou mi obrazovka vypla a tv hlásila slabý signál. Toto se občas stane, ale když to ani po 15 minutách nenaskočilo, tak jsem dala nový automatický ladění na set top boxu. Nyní mi to hlásí, že je databáze prázdná a nelze naladit ani jeden program. Bydlím v Brně. Nevíte co s tím? Jsem připojená na společnou tv anténu. Děkuji.

doplněno 08.11.20 13:36:

Je prosím nějaký způsob jak zjistit v čem je chyba? Když dám automatické ladění, tak to normálně nabíhá, ale neukládá.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ještě zkuste prohlédnout kabeláž mezi TV, STB a STA - rozpojit a znovu pořádně spojit (na doraz). Může tam být někde špatný kontakt. A potom zase zkusit ladění STB. Zdravím!

hodnocení

Vše jsem rozpojila, zapojila a nic :(

olinl
hodnocení

0x

První bych vypnul televizi a vypojil úplně od zdroje nebo bych vytáhl šňůru ze zásuvky na dvě/tři minuty a opět připojil do zásuvky. Občas se sekne software/"program" televize a odpojením z elektriky a restartem "programu" se může vše načíst správně. Pokud se nic nestane, poptat se u sousedů, jestli jim jde televize a pokud ano, zkusit tu tvojí televizi u nich "naladit". Pokud se nic v televizi "nenaladí", je televize uvnitř pravděpodobně nějak poškozená. Nepíšeš stáří televize, starší telky občas zlobí..

hodnocení

Sousedi mají kabelovku. A jak zjistím zda je chyba v televizi nebo někde po cestě? Televize je sice starší, ale nikdy žádný problém. Prostě mi z ničeho nic vyskočila tabulka slabý signál a od té doby nejede.

hodnocení

0x

Jako první odpojit septtobox od sítě (ze zásuvky). Po připojení nutno na TV navolit ovladačem TV, v menu TV, vstup ze septtoboxu do TV (Scart/HDMI - podle způsobu připojení). Pak zkusit provést opětovné naladění. Jinak se septtoboxy bývají trable, některé se t.zv. "sekají", případně, po čase, úplně odejdou. Oprava, pokud nejde o záruku, nemá cenu zkoušet. Nový vyjde levněji. Pokud je v záruce, reklamovat, většinou je provedena výměna. Pokud nový, číst recenze a vybírat. Nejlepší na netu a v případě že nefunguje tak jak má, vrátit ve 14-ti denní lhůtě prodejci (možno bez udání důvodů, pouze říct třeba jenom že nevyhovuje- nebo špatná citlivost) a objednat jiný.

Jinak, pokud jde o STA, může být problém ve společné anténě, jejím nastavení, případně napájení. Což je nutno řešit se "správcem" domu a servisním technikem. Někdy bývá vypadlý jistič napájení STA, což se dá opravit snadno. Příadně tímto jističem "restartovat" celou STA.

hodnocení

Já až do včerejška neměla žádný problém. První co mne napadlo, jestli se něco nespravuje na televizním vysílači, ale žádnou chybu nikde nepíšou. Pak mne napadla ta anténa, ale to nemám jak zjistit. Správce domu bude fungovat až v pondělí. Ach jo, mám po měsíci volnej víkend. Těšila jsem se, že budu koukat na nějaký blbiny a mám utrum. Nejvíc mě štve, že nevím jak zjistit čím to je.

hodnocení

0x

V Brně vysílá alespoň základní programy vysílač Brno - Barvičova, což je přímo v Brně. Možná, že máte dost silný signál a mohla by vám stačit náhradní pokojová anténa (půjčit na vyzkoušení) nebo vyzkoušet alespoň 1,5 metru drátu, zastrčeného do středové zdířky konektoru tv antény na STB. Pak zkusit znovu ladit. Na vyzkoušení funkce STA a náhradní příjem do doby opravy (pokud je vada kdekoliv v přívodu signálu až k STB) by to mohlo stačit.

Podotýkám, že jde o náhradní řešení a jeho "elektronickou" a "signálovou" správnost neřeším.

hodnocení

Díky zkusím. Ještě mě teď napadla jedna věc. Na tom set top boxu, když je vypnutý jsou hodiny. Ty se nějak záhadně vynulovaly a nyní od té doby co jsem do toho vrtala jedou podle toho. Nyní je tam 4.49 ráno. V menu jsem nastavení hodin nenašla. Je možný, že je chyba v tom set top boxu, když tam nejde ani správně čas? V tv je čas dobrý.

Zkuste ještě najít v tom septtoboxu v menu "zpět do továrního nastavení", nebo tak nějak je to podobné definováno. Bývá to většinou někde na konci. A spustit. Pak opět nastavení od počátku. Pokud to je v Brně, mohlo by to jít provizorně i na ten drát. Ale DVB-T2 je na signál náročnější než DVB-T, tak nevím, zda to bude stačit.
hodnocení

Tak ty hodiny už mi jedou, ale jinak nic. Zjistila jsem, že doma nemám vůbec žádnej drát :( . V pondělí zkusím nějakýho opraváře. Díky.

111®
hodnocení

0x
Možné to je, nastavte StB od začátku, stát atd. Může mít jinak nastaveny kanály a vám se to jeví nic nechyti

hodnocení

0x

K doplnění otázky. Co nabíhá a kde se neukládá? Pokud prochází ladění frekvencemi a nic se neukládá, pak STB nenachází signál. Což je normální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]