Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatuchlina z pračky

Od: bouskajirik odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

řeším problém se zápachem v oblečení, smrdí zatuchlinou. Pračce jsem vyčistil filtr, následně vypral v octě se sodou. Změnil jsem i prací gel na prací prášek, ale prádlo pořád zapáchá. Po vyprání prádlo voní po pracím prášku, ale po uschnutí znovu zatuchlinou. Koupě nové pračky bych chtěl řešit až jako poslední možnost. Děkuji za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Píšete že po vyprání voní práškem,po uschnutí zatuchlinou...Kde a jak dlouho sušíte?V tomto počasí to schne i na půdě dlouho a zatuchne to...zlatá sušička :)

bouskajirik
hodnocení

Tak je po problému, máte pravdu. Přítelkyně neumí prostě pověsit prádlo. Trička dává jen přes jeden drát na sušáku a pak leží na sobě 4 vrstvy prádla. Zkusil jsem to celé přeprat, pověsit přes 2 dráty (tak jsem to dělal dřív, než se nastěhovala) a po uschnutí žádný zápach není. Děkuji.

Jsem moc ráda,že vám to pomohlo,hezký den :)

hodnocení

2x

No zrovna minulý týden jsem četl takovou radu, docela to může i fungovat, možná to tady někdo potvrdí. Takže - normálně spustit prázdnou pračku na program s teplotou aspoň 70 st. a do bubnu dát tabletu do myčky. Prý to funguje a pračku krásně vyčistí. Myslím, že by to mohlo docela fungovat. Zkuste, určitě se tím nedá nic pokazit.

hodnocení

2x

Pokud jste si jistý, že jste vše pořádně vyčistil, i třeba manžetu u bubnu a nikde nic není, ocet, soda, atd nepomáchá, zkuste při každém praní přidat do bubnu 1 kypřící prášek, pohlcuje pachy. Nepoužívala bych gel a ani aviváž.

zena*
Zkuste přidat do praní trošku Sanitolu na prádlo, zničí bakterie v pračce i v prádle, pach zmizí a buben bude čistý. Prodává se i s vůní, nebo dát nakonec aviváž. Smrad páchají hlavně bakterie, pokud zrovna nevyváříte.

berger*
hodnocení

0x

Jak to je napojené do odpadu? Je tam funkční pračkový sifonek? Popř. je hadice do ůčka,aby tvořila zápachový uzávěr? A ta hadice je čistá?

bouskajirik
hodnocení

Hadice je do U, takže efekt sifonu by měl fungovat. Čistotu a průchodnost překontroluji. Pračka jako taková tolik nezapáchá, až to oblečení. PS: pračku nechávám nonstop otevřenou, aby větrala.

hodnocení

0x

Nektere znacky pracek to delaji a nic s tim neudelate. My jsme meli stejny problem s LG prackou. I se servisakem na miste jsme to resili a nic. Vyresili jsme to koupi nove pracky AEG. Ted je vse ok.

hodnocení

0x

Před praním nalijte do bubnu asi litr vody (jen tolik, aby všechna protekla a nestála v bubnu). Potom normálně perte.

Ta nalití voda naředí páchnoucí zbytek na dně a uvoněné usazeniny a před zahájením pracího cyklu je pračka odčerpá (to raději zkontrolujte, ale snad všechny dnešní pračky to dělají).

Nerozporuji, jen ten páchnoucí zbytek se tam vezme odkud?

Vrátí se z výtokové hadice, usazeniny jsou v bubnu, čerpadlo nevyčerpá úplně, ..

Vyzkoušejte, uvidíte.

arny1
hodnocení

0x

Já jsem dával jedlou soodu při každém praní.Třeba pomůže.

host
hodnocení

0x

Zkuste použít jiný prací prášek, od úplně jiného výrobce, nebo si ho nechte pro porovnání přivézt z jiné země. Dnešní prací prášky prý už nejsou to, co bejvávaly (stejně jako sušenky, cigarety, čokolády, buřty, atd..) ale chybí možnost porovnání.

Nebo se podívejte na bezpečnostní list vašeho prášku, u některých najdete i tolerance obsahu látek, takže sody je v prášku dost a nemusíte přidávat. Můžete porovnat i obsah složek od stejného výrobce pro jiný trh.

doplněno 02.11.20 14:03:

Prostě asi mají jiné složení...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]