Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vestavěná trouba Whirlpool - rozběh na horkovzduch

Od: davesman odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

koupil jsem (starší) byt s již hotovou kuchyní a s vestavěnou troubou Whirlpool, model viz štítek na fotce v příloze.

Při zapnutí režimu na horkovzdušné pečení se ventilátor střídavě rozbíhá a vypíná až do té doby než se dosáhne požadované teploty, viz video

. Po dosažení teploty se pak otáčí pořád.

Při použití rychlého ohřevu a po dosažení potřebné teploty přepnutí na horkovzduch se otáčí pořád.

Při použití grilu s horkovzduchem se i za studena točí pořád. Čili tento "fenomén" zapnutí-vypnutí se vyskytuje pouze u normálního pečení s horkovzduchem.

Je to normální? Nebo je vadný např. termostat?

Děkuji za názory,

David

Vestavěná trouba Whirlpool - rozběh na horkovzduch

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Môže to byť normálné. Záleží od namontovaných čidiel a nastavenia rúry. Termostat vám spína,tak vadný nie je. Inak v elektrickej alebo plynovej rúre sa všetko pečie v teplom vzduchu,len niektoré majú aj ventilátor na vírenie vzduchu a pridávnú špirálu na rýchlejší nábeh teploty vzduchu.

doplněno 02.11.20 10:33:

Na strane SK11 je v poznámke uvedené,že chladiaci ventilátor sa môže zapínať a vypínať počas doby pečenia a na str. SK19 je popísaná špeciálna funkcia Prúdenie vzduchu ECO,kde to prerušovanie popisuje.

docs.whirlpool.eu/...

hodnocení

2x

Mám sice jinou značku trouby, ale když peču na "horkovzduch", tak se samozřejmě celou dobu pečení točí vrtule, která ten horký vzduch rozhání uvnitř trouby. Jinak by to nemělo smysl. A vrtule se začne točit samozřejmě ihned, i když je trouba ještě studená.Takže jestli jsem dobře rozuměla otázce, tak je Vaše trouba v pořádku. Když nechcete péci na horkovzduch, tak j přepněte na normální pečení a vrtule se točit nebude. Ale lepší je to na "horkovzduch".

Akorát teda mně se vrtule točí pořád, nedělá žádné pauzy, nebo jsem si toho ještě nevšimla, protože ta moje trouba není takto hlučná.

davesman
hodnocení

@suzymon A vrtule se začne točit samozřejmě ihned, i když je trouba ještě studená.

Právě. Jenže mně se takto střídavě zapíná a vypíná, jak je na videu.

Tak je to možná tak u tohoto Vašeho typu trouby normální. Já bych se asi zašla příležitostně kouknout někam do kamenného obchodu a podívala se jak má ta Vaše trouba fungovat a zeptala bych se tam toho prodavače. Ten by snad mohl odpovědět lépe. :)

davesman
hodnocení

Psal jsem e-mail do oficiálního servisu Whirlpool. Zatím žádná odpověď. Takže to asi bude v pořádku. Kdyby to bylo na opravu, ozvali by se, protože jde přece o kšeft. *haha*

Do obchodu už asi ne, to bude tak 10 let starý model, současné se mohou chovat jinak. A hlavně najít obchod, kde je budou mít zapojené, aby si člověk mohl hrát. *hi*

Prodavači vědí pendrek. Leda fakt značková Whirlpool... ale pořád si myslím, že servis by to měl vědět nejlépe. Spíš mi napadlo, jestli to někdo nemá doma stejně, tím by to bylo jasné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]