Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už mi nejde TV vůbec

Od: zavinac® odpovědí: 24 změna:

Dneska jsem televizi pustila už mi nejde vůbec.Zabliká a zčerná nejde tedy nic navolit..díky

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokud se neukáže nic ani po stlačení tlačítka menu nebo nastavení, bude sřejmě vadná televize.

hodnocení

ukáže se v rychlosti není signál a zčerná obrazovka

hodnocení

3x

Než začnete z televize vyrábět králíkárnu, poradím Vám jeden strašně složitý pokus o opravu. Netvrdím, že je to Váš případ, ale pomáhá to tak z 90 %.

Vytáhněte přívodní síťovou šňůru ze zásuvky, napočítejte do sta a zase jí připojte. Pak zkuste televizi znova běžným způsobem zapnout.

doplněno 30.10.20 09:26:

Tak pokud se Vám ukáže informace že není signál, hledal bych závadu v anténě, nebo v jejím připojení. Jestli používáte "settopbox", můžete mít televizi jen nastavenou na nesprávný vstup signálu. Měla by být na "HDMI" (případně "SCART"). Přepojit se to dá v "menu".

hodnocení

Zkoušela jsem nejde - moc vám děkuji

hodnocení

3x

A co tak zkusit navolit v Tv menu nastavení televize - pokud se zobrazí,obrazová část je ok a hledal bych tedy chybu v cestě signálu do TV ( settopbox, anténí kabel případně vadný vstupní díl )

doplněno 30.10.20 10:09:

takže pak už jen servis nebo pokud je starší, novou. Víc vám tady nikdo nedokáže na dálku poradit

hodnocení

Jde mi akorát zvuk

hodnocení

Nejde mi pustit tel,je černá obrazovka nejde mi tam tedy nic navolit

hm*
hodnocení

2x

Tak jak to je?

Nejdřív píšeš "ukáže se v rychlosti není signál a zčerná obrazovka". Pak píšeš "jde mi akorát zvuk", jindy zas "nejde mi tam tedy nic navolit".

Jestli jde zvuk, tak nejspíš signál je. Když chvilku obraz jde a pak je tma, mohlo by jít o poruchu podsvitu (píšu o placaté televizi, starou vakuovou obrazovku už nejspíš nemáš). Kdyby to byla jen chyba podsvitu, šly by normálně přepínat programy (naslepo), šla by měnit hlasitost apod., jen by nebylo nic vidět.

Takže jak se to přesně chová?

hodnocení

Já nevím co je to podsvit.Takže ..včera mi nešla Nova.Dneska jak zapnu tel.takse mi mihne nějaký obraz na sekundu a zmizne ale zvuk jde.nemohu nikde nic volit tel.je černáTo se špatně píše..

Co se špatně píše? Kdybyste to napsala takhle hned na začátku, bylo by to mnohem jasnější a mohli jsme si všichni ušetřit zbytečné dohady. *zed*

Tohle skutečně vypadá na závadu talavize a nic jiného, než servis tomu asi nepomůže.

hodnocení

Ale podle mne je to tak napsáno.Přijde mi odpoledne vnuk a uvidíme,,pak vám napíši co tomu bylo nebo je.Já myslím,že je to setoboxem uvidím,,

hodnocení

To opravdu nejde pořádně popsat to se mi mění to se musí vidět..

duchodce

Pokud lze ovládat zvuk i volit TV stanice (což poznáte dle zvukového doprovodu) je chyba v napájecím modulu podsvícení nebo v pásku LED. Moduly se dají koupit, jen vědět jaký. Proto se musí TV rozmontovat a přečíst. Modul cca 1000Kč, podsvícení LED cca 500Kč, Nemohlo být u vás přepětí? Třeba při zapnutí elektriky po předchozím vypnutí?

111®
hodnocení

2x

takže jinak: Město odkud jste a jak je stará TV? Máte Set top box? Máte společnou anténu?

hodnocení

Tak je to televizí musím koupit novou ..

111®
hodnocení

2x

a nestačí set top box?

doplněno 31.10.20 09:13:

jo to mi už uniklo..

hodnocení

Mám nový setobox ,,zkusíme ještě mechanika.

Ani settopbox není samospasitelný. Vysílače během přechodu používaly přechodné kanály a teď po dokončení přechodu na T2 se zase vrací na jiné kanály takže bych před tím, než zavoláte (a zaplatíte) servisáka doporučil na settoboxu spustit nové vyhledávání. I když vám to přinese potíže s novým přerovnáváním pořadí programů.
hodnocení

Mi nereaguje ani telka je černá vůbec na ni.c.jenže jak zjistím ,že už to mají hotové

.

Máte na ovládání tlačítko av nebo source? to přepíná mezi televizí dvbt která už nefunguje (no signal) a ostatními zdroji příjmu. Jestli máte v řadě dalších možností HDMI nebo settopbox dejte na něm OK. Pokud i pak bude "no signal" máte vypnutý setobox nebo vypadlý kabel. A to může být buď plochý kabel HDMI nebo kulatý anténní kabel na vstupu do settoboxu. jestli jsou všechny kabely v pořádku zbýva zkontrolovat už jen zásuvky. Bude tam zdroj pro st.box a možná i zdroj anténního zesilovače, Po tom co všechno tohle zkontrolujete je už čas na to shánět opraváře. Nic dalšího nevykoukáte.

111®
hodnocení

1x

asi koupit jinou, nebo servis

111®
hodnocení

1x

aby se vyloučilo kde co, zjuste to u sousedů TV i se STB, systémem zkuste celou sestavu, nebo jen váš STB na jejich TV, případně pokud mají oni STB tak ten jejich s vaší TV. Pokud neojede TV ani u sousedů ani na jejich STB , bude vadná a váš STB s jejich TV pojede je to jasné...není jiná mořonost , pak už jen mechanik..

hodnocení

Nemám takové sousedy a ještě v této koronavirové době

hodnocení

Takže ta televize má špatnou obrazovku.Udajně jsou prý v ní nějaké tubičky a ty jsou špatné Stálo by to cca 4 000kč,,tak jsem si koupila novou.

Ale telka jak šla, měla super obraz než jsem koupila ten setobox.Tak je mi to divné..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]