Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis z VHS-C na DVD

Od: alpanda* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,poradí někdo, jak a na jaký přístroj se dá přepsat záznam z kazety VHS-c na DVD.Děkuji za radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co treba pomoci videoprehravace a DVD rekorderu? Signal z prehravace pustit do DVD (treba pomoci scartu) a nahravat.

fidonet*

aaaa byl jsem pomalejsší než vy :) Napsal jste to jednodušeji a přesně

fidonet*
hodnocení

2x

tohle musím napře rozdejchat :)

Takže začnu takhle: Jakekoli VIDEO, třeba VHS-C ( budeme vycházet, že ten videorecorder máte a je funkční ) propojíte scartem s jakymkoli běžně dostupným DVD rekordérem.

Ted pomalu s jinak. Já to třeba dělám tak, že VHS mám protáhnutý scartem do HDD recorderu ( sloužící k nahravání a ukládaní TV programů ) - je to srozumitelné? Pokud ne, napúište, upřesním, včetně návodu

Pak dám nahravat zdroj signálu, třeba AV-3 a po zapnutí nahrávání spustím VHS. Po ukončení nahrávky, vypnete Recorden, sestříhate a vypálíte na DVD.

JInak existuje mnoho hardware na propojení s PC, ale to vám moc nedoporučuji, docházi tam k obrovským ztrátam kvality a snižovat VHS kvalitu, je už takhne hřích.

Pokud nemáte recorder na DVD tak je to pro vás neřešitelné, ale to si nebudu připouštět, když tuhle informaci sháníte.

Snad Vám má rada pomohla, s Přáním hezkého dne FidoNet

Klidně napište, upřesníme to.

jaro65

Rád bych se zeptal jestli je nějaký ten programek na převod VHS-C.jde mi jen černobile to stáhnout,díky za nějakou radu.

P.S. a jaké značky by měl být tem DVD rekorder.díky

celp*

Pro jaro65.Programy na konverzi videa najdete třeba na www.slunecnice.cz.

Chce to výkonný PC.

Na značce recorderu nijak zvlášť nezáleží.VHS-C kamera se nechá připojit přímo do recorderu.

mil®
hodnocení

0x

Jednak na to jsou i firmy - např. prevodkazet.cz/...

nebo i přístroje - např. prevodkazet.cz/...

Hodně štěstí v přehrávání. Je to dost zdlouhavá práce,ale výsledek je většinou dobrý.

fidonet*

Pravda, pravda .. jsou i přístroje VHS - DVD, ale to mě ani nenapadlo, kdo by si dnes chtěl kupovat VHS? :) tedy pokud nepřevadí aspoň 500 domacích videí

mil®

No právě, na převod a archivaci své domácí videotéky.

fidonet*

mam doma asi 250 VHS a na nich cca 700 filmu. Krom asi 15 VHS rodinných. A ted si šáhneme do svědomí. Kolik orginalek? Kolik nahraných z TV a kolik koupených z tržiště a jinych černých nahravek. Kolik z nich je ve velmi špatnych kvalitach, hrozných rychlodabingů a na kolik už NIKDY nemam čas/ chut / naladu videt. Zustane mi tak 50 filmu . Ted kolik z tech filmu existuje na DVD nosičích, pujdou znovu v TV a ktere lze sehnat v lepší kvalite na .avi, .,mpg? A dostavam se k čislu, že zakoupení specialního zařízení s VHS a DVD šuplíkem ( heh ) mě v přepočtu vyjde na cca 300 kč za 1 film. Vyplatí se mi to? Navíc vám doma bude ležet o jeden "krám" navíc. Stále se přikláním ke koupi, HDD recorderu s DVD vypalovačkou uvnitř, kde si nahravate filmy z TV, koukate na ně jako kdysi na VHS ze zaznamu, a máte "dva v jednom". Vyřešíte problém shora ( p.s. cena takového je dnes od pár tisíc - doporučuji dražší a kvalitnější )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]