Nejste přihlášen/a.
Zdravím, před pár dnama v našem okrese přeplo pozemní digitální vysílání na DVB-T2. Koupil jsem k TV nový set top box.
Vše podle návodu zapojil, ale přesto. Nemohu nic chytnout. Předtím jsem na anténu naladil 22 prográmu. Pak jsem zapojil k televizi Set top box SCART KABELem a kabel od antény připojil k Set top boxu, ale nemohu nic naladit. V nastavení a síle signálu mi to ukazuje, kde normálně bylo 80-90%. Nyni po zapojení Set top boxu mám pouze 15-20% a to na naladění nestačí.
Takže jak je možné, že na normální vysílání jsem chytnul na anténu 22 programů a nyní na Set top box chytnu stěží 4 a ještě v slabé kvalitě. Pomůže koupit silnější anténu? Jak zjistím, který vysílač vysílá v okolí mého bydliště? A zda máme pokrytí signálem?
V příloze posílám štítek outdoorové antény? Pro srovnání + mám v příloze vyfocený Set top box na příjmání DVB-T2 Myslíte, že pomůže ke kvalitnějšímu signálu koupit silnější anténu?
Nedávno jsem řešil obdobný problém s příjmem signálů DVB-T2.
1. Příjem DVB-T2 je podstaně náročnější na intenzitu signálu.
2. Uváděná anténa nema velký vlastní zisk, pouze je doplněna předzesilovačem, který příjem nezachrání.
3. Prodávané septtoboxy mají velké rozdíly v příjmové části - citlivosti tuneru
Má zkušenost a výsledek. Po osazení septtoboxů na původní anténu, některé nenaladily skoro nic, nekterý pár stanic, ale pouze v DVB-T. DVB-T2 žádný. V místě špatného příjmu signálu v DVB-T2 jsem tedy vyměnil anténu síto s předzesilovačem (zisk 10dB anténa + 32 dB předzesilovač) - na kterou původně ladila TV cca 30 kanálů DVB-T (měla i podstatně větší citlivost tuneru než instalované septtoboxy). Nakonec vyměněna tato anténa za směrovou anténu s vlastním ziskem 16 dB a bez předzesilovače. Zajímavé, že na tutéž s předzesilovačem byl příjem horší, než nakonec bez něj. A mezi septtoboxy velký rozdíl v citlivosti. Až na jeden ze čtyř odzkoušených septtoboxů, nakonec naladěny všechny dostupné kanály v DVB-T2 i DVB-T (celkem asi 30). Na některé příjem velmi špatný, u jednoho zase vadné načítání z USB.Takže anténa za první a pak případně zkoušet septtoboxy.
Septtoboxy doporučuji kupovat na netu a pokud nevyhovuje, můžeš vrátit, bez udání důvodů ve 14 -ti dení době. Já toto řešil na CZC.cz. Cena podle mne moc nerozhoduje, nakonec funguje jeden z nejlevněších.
Co se týká multiplexů, které se dají u vás přijímat, najdeš to na netu po uvedení lokality místa příjmu a vysílačů, jež jsou v okolí k dispozici. Zadej multiplexy DVB-T2, příjem DVB-T2 a pod. Vše je zde dohledatelné, včetně vysílačů pro různé oblasti a i jejich vysílacích výkonů.
zapněte si v STB napájení pro anténu ona má zesilovač
jo tak oprava, asi nebude stačit napájení ze STB to je 5V , ta antna má napájecí zdroj 12V, máte to zapojeno správně? Od antény do napájecí výhybky a odtud do STB? Jinak na TV je třeba nastavit správný vstup pro kabel z STB a dále se pak ladí na Boxu
Nechci se hádat, ale na anténě píšou 12V, co jsem měl v ruce STB, tak dávaly 5V. Bude to fungovat?
Ovšem pokud to fungovalo dříve, nebyl sebemenší důvod kupovat si novou anténu.
Zkusím to zapojit ještě jednou jak píšete. Zapojil jsem to podle návodu na set top boxu. Ještě se mrknu na návod od antény, tam zase bylo jiné zapojení. Jak poznám, že STB má 5V? Kde je to napsané. Anténa má vstup pro 12V. To vim.
Jojo, předtím anténa fungovala bez chybně, vždy naladila dostatek programů..
pokud má anténa solo napájení 12V , pak je třeba v nastaveení STB , někde v MENU...kouknout jestli je napájení vypnuto...jedině v návodu v parametrech to asi najdete, myslím že na STB to napsáno není. Zn. ideal je sem dát fotky.
TV a STB se propjují většinou kabelem HDMI nebo Scart, v žádném případě ne vszup TV antena a výstup STB koax OUT
TV mám k STB propojenu SCART KAbelem a pak mám od STB vedený kabel k anténě. Možná to budu muset trochu po přepojovat, a zkusit více variaci, ale je mi divné, že když to napojim na STB a ladím programy, tak mi to něco i našlo, ale se strašně slabým signálem a někdy se to ani nechtělo naladit, a když se to naladilo, tak to přeskakoval obraz a informace o signálu udavali velice male hodnty jako síla a kvalita přijmů. Ovšem po odpojení STB a znovu zapojení jak to bylo předtím, tak najednoou je signal silný a hned bez problému ladí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.