Nejste přihlášen/a.
Zpomalil se mi prohlížeč/načítání stránek v telefonu a začalo to zpomalovat net i na ostatních zařízeních v domácnosti.
Když mám puštěný třeba film v notesu, seká se/načítá se. Vypnu wi-fi v telefonu a neseká se nic.
Přes mobilní data mi frčí vše jak má, přes wi-fi, čekám deset vteřin než se načtou obrázky, apod.
Dělá to tak 14 dní, do té doby bez potíží.
Tuší někdo čím by to mohlo být?
Doma jo. Ale pokud bydlíš v paneláku nebo v nějaký bytovce, či v paneláku na ležato, tak každý soused má svoji wifinu a stává se, že nikdo nekontroluje na jaým kanále to vysílá, často si ani nezmění jmého a heslo wifi, nechá to tak jak to je nastavený z výroby.
Nevím co znamená "naležato" a proč se to stalo před nedávnem, ale heslo mám svoje vlastní.
Jak to prosím kdyžtak proměřím? Jsem laik.
Panelák na ležato, to jsou ty satelitní městečka kolem měst. Aby si člověk vyčistil žlábky, musí si dát žebřík od souseda. Ale to sem nepatří.
Já to kontroluji na mobilu. Aplikací je spousta, třeba tato. Ale klidně i jakoukoliv jinou. Nainstaluješ, spustíš a ukáže ti to všechny sítě kolem tebe. Vybereš si kanál na kterým nic není a ten si nastavíš v routeru.
V podstatě triviální záležitost, práce na minutu, ale když jsi to nikdy ani neviděl, tak to bude delší záležitost. Ale jistě to zvládneš.
Vidíš jméno sítě a kanál na kterém vysílá. No a musíš najít kanál, na kterém nikdo v okolí nevysílá. Tedy není u něho žádná síť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.