Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpomalené wi-fi v mobilu-omezuje i ostatní zařízení

Od: marek87* odpovědí: 15 změna:

Zpomalil se mi prohlížeč/načítání stránek v telefonu a začalo to zpomalovat net i na ostatních zařízeních v domácnosti.
Když mám puštěný třeba film v notesu, seká se/načítá se. Vypnu wi-fi v telefonu a neseká se nic.
Přes mobilní data mi frčí vše jak má, přes wi-fi, čekám deset vteřin než se načtou obrázky, apod.
Dělá to tak 14 dní, do té doby bez potíží.
Tuší někdo čím by to mohlo být?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já bych zkusil proskenovat sítě v okolí, jestli všechny wifiny v okolí nejedou na jednom kanále.

marek87*
hodnocení

Nevím, zda jsem tomu porozumněl, ale máme jen jednu wi-fi.

Doma jo. Ale pokud bydlíš v paneláku nebo v nějaký bytovce, či v paneláku na ležato, tak každý soused má svoji wifinu a stává se, že nikdo nekontroluje na jaým kanále to vysílá, často si ani nezmění jmého a heslo wifi, nechá to tak jak to je nastavený z výroby.

marek87*
hodnocení

Nevím co znamená "naležato" a proč se to stalo před nedávnem, ale heslo mám svoje vlastní.
Jak to prosím kdyžtak proměřím? Jsem laik.

Panelák na ležato, to jsou ty satelitní městečka kolem měst. Aby si člověk vyčistil žlábky, musí si dát žebřík od souseda. Ale to sem nepatří.

Já to kontroluji na mobilu. Aplikací je spousta, třeba tato. Ale klidně i jakoukoliv jinou. Nainstaluješ, spustíš a ukáže ti to všechny sítě kolem tebe. Vybereš si kanál na kterým nic není a ten si nastavíš v routeru.

V podstatě triviální záležitost, práce na minutu, ale když jsi to nikdy ani neviděl, tak to bude delší záležitost. Ale jistě to zvládneš.

marek87*
hodnocení

Díky, nainstaloval jsem.
Co znamená "kanál na kterým nic není"?

Vidíš jméno sítě a kanál na kterém vysílá. No a musíš najít kanál, na kterém nikdo v okolí nevysílá. Tedy není u něho žádná síť.

Tady vidíš, že jsou jen tři sítě v okolí a vyber si kanál co nejdále od obsazených, tady třeba 12 či 13.

Zpomalené wi-fi v mobilu-omezuje i ostatní zařízení
marek87*
hodnocení

Já jsem asi vážně jantar, ale jak to mám jako vybrat?

Nejlépe pohledem. Co ti to ukazuje? Kolik různých sítí ti to ukazuje?

marek87*
hodnocení

čtyři sítě

Na jakých kanálech?

Kdyby se ti sem podařila dát fotka, to by byl život?

jirkazxc
hodnocení

0x
Zkuste restartovat router napr. Vytazenim z el. zasuvky.
Pokud to nezabere, zmente heslo Wifi, staci pridat k heslu jden znak nebo cislo.
marek87*
hodnocení

Restart jsem zkoušel mnohokrát a nic. Ale změnu hesla jsem nezkoušel.
Co změna hesla v tomto případě řeší?
Díky.

jirkazxc
U některých mobilů to může pomoci, asi nejaka chyba.
Buď to zabere nebo nezabere.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]