Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém s naladěním tv programů.
Mám anténu Greentek LPD - UV32N,která je uchycena venku na držáku panelového domu .Bydlím ve 4.patře.Problém je ten,ať se snažím,jak chci nenaladím ani jeden program.Koax mám svedený do slučovače se satelitem,který následně jde do rozbočovače.Sat.signál jede na 100%.Koax z rozbočovače vedu dále v jednom kuse až do settopboxu.Ze settopboxu mi jde HDMI kabel do tv.Vše jsem zkontroloval,F konektory celý koax a vše je,v pořádku,myslel jsem si,že bude problém v settopboxu,ale na jiné tv a anténě mi programy bez problémů našel.Dokonce jsem si stáhl apku se zaměřením vysílače,aby byla anténa správně natočena,ale ani ťuk.
Bydlím v Kladně,takže bych signál měl chytit i na koště.
Při ručním ladění se mi v tv na určité frekvenci ukazuje jen síla signálu max.7 kostiček,ale kvalita signálu žádná. Prosím poraďte ,co s tím.
Děkuji Jiří
A jakou máš televizi?
Sestře jsem koupil poměrně malou novou televizi(asi 5000)připojil televizní kabel(koax) bílý,uřízl konektor na druhém konciPrvní je zapojen v televizoru. a oholil izolaci a stínění ze 60 cm kabelu.Ten konec jsem vystrčíl z okna v 1 patře a chytám na to všechny dostupné programy pozemního vysílání.Naladění kanálů proběhlo samo spuštěním automatického vyhledávání.
U staršího televizoru bez DVBT-2 tuneru je potřeba jen za kabel připojit set top box.tam je problémů víc.Po zapnutí televizoru se nastaví v menu potřebný vstu ,kam je zapojen STB.Pak se můžou naladit dostupné kanélové programy.
Přes ten satelitní slučovač a rozbočovač nedojde do TV antény napájení, který tato anténa se zesilovačem potřebuje. Satelitní slučovač je průchozí pro napájení LNB, takže TV anténa musí být z principu stejnosměrně odizolovaná. V popisu tazatel ani nenapsal, jestli napájení nějak řešil, například aktivací napájení v settopboxu.
(Zesilovač tam je určitě, širokopásmová logaritmicko-periodická anténa se ziskem 27 decibelů bez zesilovače neexistuje a navíc je zesilovač zmíněný na stránce výrobce antény)..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.