Nejste přihlášen/a.
Děda nejspíš přepnul vstupy (SOURCE). Takže zmáčkněte tlačítko SOURCE a zvolte vstup TV, popř. DTV (digitální TV).
@senis: Pak je třeba přepnout na TV pomocí SOURCE vstup pro stb. Může to být AV nebo HDMI, těžko něco jiného. Je třeba vyzkoušet.
Napiš přesný typ TV a stb. Bez toho se dál nepohneme.
Co je na obrazovce? Je to televize se set top boxem, nebo už má v sobě DVB-T2? Pokud by to šlo přes set top box, tak je možná tv není přepnutá na signál ze set top boxu, tedy na vstup HDMI. To se ale přepíná na televizi a ne na set top boxu, v tom případě byste ale měli dva ovladače - jeden na stb a druhý na tv.
Zkuste napsat něco bližšího.
No ono to je k smíchu takhle na dálku, ale zrovna včera jsme byli v Lidlu a tam jsem viděl seniorský pár, kdy dědek pořád do paní velmi agresivním a vulgárním tónem vandroval bez jakéhokoliv důvodu. Ono blb zůstane blbem i ve vyšším věku, jen se mu k už tak nedostatečné mozkové činnosti přidá senilita, nebo HOSIP a to pak ještě vygraduje.
Jedním ovladačem se spustí televizor.Pak se v menu tohoto ovladače nastaví výběr vstupů signálu na příklad HDMI 1 - 4,nebo přímo speciální vstup a tím přepneme na druhý ovladač.Tam už volíme číslo programu.V poslední době nedělám nic jiného,než chodím po sousedech odstraňovat tuto chybičku.Pokud se totiž stiskne některé tlačítko na prvním ovladači,vypadne vše.
JABRAKA
Jestli vypnul STB, tak ho stačí zase zapnout. Já to teda tak mám. Ve vypnutém stavu se ukazuje jenom čas. Já si myslím, že děda jenom přepnul na ovladači k televizi vstup. Většinou to všichni máme přes HDMI. Musíte se nějakým tlačítkem dostat na "seznam vstupů" a tam budete mít výběr z několika možností. No a pak bych postupovala systémem pokus-omyl. Já mám třeba HDMI 1 a vedle HDMI 2, pak AV1, AV 2, anténa a komponentní. Určitě to najdete, nic jiného zlobivý děda udělat nemohl. Já se na seznam vstupů dostanu tlačítkem "imput", který má namalovaný symbol se šipečkou dovnitř. Víte co? Vyfoťte oba ovladače a přepošlete foto sem na poradnu. To by v tom byl čert, abychom nepomohli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.