Nejste přihlášen/a.
Také jsem si celkem oblíbil značku Xiaomi, řadu Note (dříve jsem kupoval Samsungy). Kdysi jsem Xiaomi koupil z nouze (potřeboval jsem rychle levný telefon) a zůstal jsem u něj, přesvědčil mě o svých kvalitách. Považuji ho za nejlepší poměr cena/kvalita, jako levnější alternativu Samsungu. Chystám se na Note 9, variantu 6/128. Jedinou jeho nevýhodu považuji v maximu rozšiřující karty "pouhých" 512GB. Líbilo by se mi 1TB. Ale s tím jsem ochotný se srovnat.
Huawi i Honor už nemá cenu kupovat. Nové modely nemají podporu služeb googlu, to znamená že tam není obchod s aplikacemi jak ho znáte (je tam alternativa od huawei s výrazně omezenou nabídkou). Google mapy tam taky nejsou, nefungují bezkontaktní platby a dalo by se pokračovat dál a dál. Co třeba nějakou Nokii?
Já měl vždy Samsung, jednou jsem si pořídil Xiaomi, kvůli výkon/cena a už bych to nikdy neudělal.
Důvod byl ten, že systém byl sice odladěný dobře, ale spousta apek, které jsem následně instaloval z Google play, se časem přestala aktualizovat a nejen, že občas ztratili funkčnost, ale postupně i některé začali vytěžovat procesor. Telefon se občas začal zahřívat a baterka šla postupně do kytek. Když jsem pak chtěl novou baterii, shodnou s orig. kapacitou 4500mAh, což je čínská zvyklost - dávat velkokapacitní baterie, tak jsem se finančně dost prohnul! Ona totiž každá mAh stojí stejně, ať se jedná o Samsung,iPhone, nebo Xiaomi. A dát za baterii, vč. výměny 1/2 bazarové ceny modelu, to se mně nechtělo! Telefon, byl dá se říct neprodejný a leží v šuplíku jako náhradní, kdyby bylo nejhůř!
Ani čeština, když si vzpomínám nebyla 100%tní a to jsem měl českou lokalizaci ze značkového obchodu. Ale bylo toho víc...
@marek24 - Nevím, co to bylo za Xiaomi, které tady hodnotíte, ale v podstatě s ničím, co jste napsal nesouhlasím. Google Play funguje zcela bez problémů včetně aktualizací všech aplikací a mám jich v telefonu dost, nic mi procesor nevytěžuje a většinou, když se tak stávalo ( aspoň na minulém Honoru ), byly to chyby aktualizace aplikace a ne mobilu. Čeština je zcela bez problémů, cenu výměny baterky neřeším, tam je to stejné u všech značek. Spíš vadí agresivní snaha MIUI o úsporu baterie a tím pádem omezování běhu aplikací na pozadí ( dá se ale v pohodě nastavit tak, aby vše fungovalo bez problémů) a ze začátku používání reklamní sdělení ( opět jsem povypínal ). Jo a mám MI9 a tam naopak ta baterka bohužel moc velká není
@marek24 Zásadně nesouhlasím s vaším popisem značky. Vše co popisujete může být problém konkrétního přístroje. Samsungy také vybuchují lidem do obličeje a uživatelů Samsungu, nebo Honoru, či iPhone stěžujících si na podobné problémy, jaké píšete vy o Xiaomi, je celá armáda.
Když popisujete značku, je třeba hodnotit úplně jinak, než jak vy tady píšete. Předvedl jste ukázkově neobjektivní a zavádějící hodnocení.
O váhu vašeho hodnocení bych ani kolo neopřel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.