Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký mobil si pořídit

Od: kajka odpovědí: 14 změna:
Zdravím, maminka by chtěla nový mobil, jelikož ten svůj má už 5 let a je rozbitý.
Teď měla Huawei P8. Chtěla by zůstat spíš u Huawei a nechce Samsung ani nic od Apple. Já ji doporučovala Xiaomi (hodně lidí, co znám, ho má včetně mě) nebo klidně i Honor.
Cenově se chce pohybovat tak do 6000 Kč +-
Máte nějaké dobré doporučení na mobil?
Děkuji dopředu

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mám sice také Huawei, jsem s ním naprosto spokojen, ale bohužel příští telefon už bude jiná značka, protože ze známých důvodů Huawei už nepodporuje Google, na který jsem zvyklý.

hodnocení

4x

Xiaomi Redmi Note 8T

testado.cz/...

priklad11*

Proč ne Note 9 s přiměřenou pamětí. Cena okolo 5000 Kč.

bublaaa*

Také jsem si celkem oblíbil značku Xiaomi, řadu Note (dříve jsem kupoval Samsungy). Kdysi jsem Xiaomi koupil z nouze (potřeboval jsem rychle levný telefon) a zůstal jsem u něj, přesvědčil mě o svých kvalitách. Považuji ho za nejlepší poměr cena/kvalita, jako levnější alternativu Samsungu. Chystám se na Note 9, variantu 6/128. Jedinou jeho nevýhodu považuji v maximu rozšiřující karty "pouhých" 512GB. Líbilo by se mi 1TB. Ale s tím jsem ochotný se srovnat.
:)

Xiaomi mám, ale už se k té firmě stavím skepticky. Jsou to slibotechny. Note 9 pro měl mít podporu Galileo, ale skutek utek. A ta debilní firemní podpora tvrdí, že je to díky tomu že to testuju špatnou aplikací.

hodnocení

3x
Před měsícem jsem využil služeb , atonyx, 6/128... atonyx.cz/... ...bez problémů...ale budou i úplně jiné návrhy...

hodnocení

3x

Hoďte si na papír vše co od mobilu potřebuje a pak si podle toho srovnejte nabídky. To je asi nejlepší výběr mobilu.

nigi
hodnocení

3x

Huawi i Honor už nemá cenu kupovat. Nové modely nemají podporu služeb googlu, to znamená že tam není obchod s aplikacemi jak ho znáte (je tam alternativa od huawei s výrazně omezenou nabídkou). Google mapy tam taky nejsou, nefungují bezkontaktní platby a dalo by se pokračovat dál a dál. Co třeba nějakou Nokii?

joudis*
hodnocení

1x
Za mě Xiaomi ..přesný typ dle vlastního uvážení a cenového rozpočtu

abc
hodnocení

0x
Neuvadite vubec zadne pozadavky. Nevim proc zavrhujete Samsung, detem jsem poridil zakladni verzi A20 a vystaci jim to na vse. Cena kolem 4000 Kc.

marek24
hodnocení

0x

Já měl vždy Samsung, jednou jsem si pořídil Xiaomi, kvůli výkon/cena a už bych to nikdy neudělal.

Důvod byl ten, že systém byl sice odladěný dobře, ale spousta apek, které jsem následně instaloval z Google play, se časem přestala aktualizovat a nejen, že občas ztratili funkčnost, ale postupně i některé začali vytěžovat procesor. Telefon se občas začal zahřívat a baterka šla postupně do kytek. Když jsem pak chtěl novou baterii, shodnou s orig. kapacitou 4500mAh, což je čínská zvyklost - dávat velkokapacitní baterie, tak jsem se finančně dost prohnul! Ona totiž každá mAh stojí stejně, ať se jedná o Samsung,iPhone, nebo Xiaomi. A dát za baterii, vč. výměny 1/2 bazarové ceny modelu, to se mně nechtělo! Telefon, byl dá se říct neprodejný a leží v šuplíku jako náhradní, kdyby bylo nejhůř!

Ani čeština, když si vzpomínám nebyla 100%tní a to jsem měl českou lokalizaci ze značkového obchodu. Ale bylo toho víc...

re4zon
V zasade souhlas, az na tu baterii. S cenami v servisu je to zacarovany kruh. Jsou predrazene, protoze je malokdo vyuzije a uzivit se nejak musi, takze si reknou nekolik tisic za vymenu cehokoliv a vydelavaji na lidech, co si koupi telefon za 20 litru a kazdou chvili s nim nekde flaknou. A pri techto cenach si kazdy kdo ma levnejsi radsi koupi novy telefon, takze jim zakazek nepribyde. Pri nakupu baterky z ciny / ebaye a vymene doma to vyjde ne na pulku, ale na 15÷ ceny telefonu.

@marek24 - Nevím, co to bylo za Xiaomi, které tady hodnotíte, ale v podstatě s ničím, co jste napsal nesouhlasím. Google Play funguje zcela bez problémů včetně aktualizací všech aplikací a mám jich v telefonu dost, nic mi procesor nevytěžuje a většinou, když se tak stávalo ( aspoň na minulém Honoru ), byly to chyby aktualizace aplikace a ne mobilu. Čeština je zcela bez problémů, cenu výměny baterky neřeším, tam je to stejné u všech značek. Spíš vadí agresivní snaha MIUI o úsporu baterie a tím pádem omezování běhu aplikací na pozadí ( dá se ale v pohodě nastavit tak, aby vše fungovalo bez problémů) a ze začátku používání reklamní sdělení ( opět jsem povypínal ). Jo a mám MI9 a tam naopak ta baterka bohužel moc velká není :)

bublaaa*

@marek24 Zásadně nesouhlasím s vaším popisem značky. Vše co popisujete může být problém konkrétního přístroje. Samsungy také vybuchují lidem do obličeje a uživatelů Samsungu, nebo Honoru, či iPhone stěžujících si na podobné problémy, jaké píšete vy o Xiaomi, je celá armáda.
Když popisujete značku, je třeba hodnotit úplně jinak, než jak vy tady píšete. Předvedl jste ukázkově neobjektivní a zavádějící hodnocení.
O váhu vašeho hodnocení bych ani kolo neopřel *pozdrav*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]