Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestavení domácího kina

Od: lukyn30 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den
Napadlo mě koupit si domácí kino.
Co kdybych si chtěl kino sestavit sám?
Poradí mi někdo co bych potřeboval koupit, abych měl i ten pravý prostorový zvuk?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Potřebujete reciever nebo zesilovač pro domácí kino, příslušný počet a typ reproduktorů (dle typu DK a počtu kanálů), stojany, kabeláž.
Rozpočet od několika málo tisícikorun až do statisíců a milionů. Záleží na požadavcích a finančních možnostech.
lukyn30
hodnocení

Šlo by složit něco z electronic-star.cz/...
?
Do cca 7000kc nebo je to nereálné...
Za cenu kterou uvádíte tam jsou nejlevnější reproduktory v sestavě 5.1, k nim ale potřebujete ještě reciever resp.zesilovač. A jste cenově mimo.
Tak pardon, dívám se na to na MT a je to nepřehledné.
Takže ano, dáte to dohromady i za těch cca 7tis.
Ale nic moc si od toho neslibujte, to je cena horšího samostatného soundbaru..
inspa*

Základní položka je AV Receiver. Bedýnky pak podle toho, na co máte peníze, to může zdaleka přesáhnout ten receiver cenově, nebo také ne - viz má odpověď dole.

inspa*
hodnocení

0x

V první řadě AV Receiver: av-prijimace.heureka.cz/...

Pak samozřejmě reproduktory + subwoofer. (tam podle vašich finančních možností, já nejsem boháč, tak mám sestavu primárně určenou k počítači, ale oproti chrastítku přímo z TV je to jinde - mám zhruba toto i když starší: mall.cz/...

A pak samozřejmě kabeláž (dráty by měly být k párům přední / zadní stejně dlouhé, i kdyby to vycházelo na jednu stranu kratší). Jo a i těch mých laciných bedýnek je připojení na svorky, žádné jacky. (no v názvosloví se nevyznám, tak raději - toto mám i na bednách: svorka)

TV mám připojenou k AV Receivru optickým kabelem (to je další položka)

A jinak už mě nenapadá nic :) Takhle mi to šlape, ale je to minimalismus, věřím, že se najdou lepší borci :)

lukyn30
hodnocení

Děkuji za poznatky.

hodnocení

0x

Pro takové to domácí koukání;)

Má i optický vstup.

reprosoustavy-reproduktor/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]