Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převodní tabulka - přečíslování telefonů

Od: hejkal® odpovědí: 12 změna:

Našel jsem mezi starými doklady z roku 1988 telefonní číslo kolegy, kterého bych nyní celkem rád kontaktoval. Na číslo se nemohu dovolat, vím, že bylo kdysi nějaké přečíslování, kdo mi může poskytnout link na převodní tabulku?

doplněno 03.02.10 16:03:

jedná se o telefonní čislo z Prahy. bez předvolby má 6 čísel

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Celostátní přečíslování bylo tuším v roce 2002, ovšem týkalo se vpodstatě zrušení meziměstských předvoleb, např. z pražského čísla (02)12345678 vzniklo 212345678. Na toto tabulky jsou, Ale pokud máte staré telefonní číslo, které nemá správný formát (pro Prahu 8mimístný), je záležitost složitější. Můžete uvést formát čísla (např. ve tvaru 781xxxx)?

doplněno 03.02.10 16:05:

Už vidím doplněk...:)

repak*
hodnocení

0x

Našel jsem pár stránek, které převod nabízely. Bohužel už nefungují. Zkusil bych se zeptat buď na o2 nebo na Českém telekomunikačním úřadu.

hop®
hodnocení

0x

Ještě mám jeden nápad, posílám vnitřní poštou.

spartan*

ja mam uplne stejny problem jako ten co se tu resil , se starym cislem , muzete mi poradit?

hodnocení

0x

Zkuste zavolat informace 1188. Ovšem po takové době je dobře možné, že kolega už pevnou linku nemá, nebo přešel k jinému operátorovi. Spolehlivější by bylo vyhledání podle adresy, ale tu nejspíš neméte, když zkoušíte tuto cestu.

dejavu*
hodnocení

0x

tohle už nechodí? estav.cz/... občas je to jako doprovodná služba telefonních seznamů na netu, případně to sdělí na informacích o telefonních číslech.

hop®

Ano chodí, ovšem pouze pro číslaplatná v době celkového přečíslování. Šesti- a sedmimístná čísla byla převáděna dříve a postupně.

hodnocení

děkuji všem zúčastněným rádcům, všechny rady využiji buď já, nebo i druzí v stejné situaci. Kolega hop to dořešil ve vnitřní poště, jemu 2 body

*palec*

Mohu se zeptat jaké bylo řešení? Docela by mě to řešení zajímalo, nebo to bude zajímat někoho jiného na fóru, pokud to neni tajné ;)

hodnocení

kolega hop mně na základě čísla sdělil jméno a adresu majitele. Jak to udělal, to nevím, ale i tak mu děkuji. Navrhuji spartanovi, aby se zaregistroval a zkusil se vnitřní poštou také obrátit na hopa.

pavka76*
hodnocení

0x

To je ale na to celoplošné přečíslování přes noc. Pozvolna se přečíslovávalo roky předtím a to takhle nedohledáš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]