Na elektroniku jsem ignorant a tak nerozumím tomuto schématu. Jde o audiozesilovač Renkforce, který nabízí možnost připojení jakéhosi švindl surroundu. Příslušné výstupy jsou cinch (červený a bílý) a signál má být monofonní. Ve schématu jsou nakresleny 2 zadní repro (nechápu proč, když je to mono). Jinak vstupy z různých stereo zdrojů jsou vždy 2x cinch. Můžu zapojit jen 1 repro jako zadní a jak? Je jedno do kterého cinche do zadní repro zapíchnu?
@kepler: I kdyby to nakrásně šlo, řekněte mi, co si od toho zvukově slibujete? Bude to jen a pouze prznění "kvality" zvuku. Stereo to nebude, kvadro také ne, 2.1 ne, 5.0 ne..Tak co tedy?
kepler*
No coby, Stereo mám už zepředu a zadní repro má vytvořit dojem prostorového zvuku. Tak to chci vyzkoušet, jestli to bude mít nějaký přínos. Nejsem žádný hifista a jde jen o ozvučení velmi malé místnosti kam by se 5.1 ani nevešlo.
Signál nebude monofonní, ale stereofonní - z každého zdroje 2 Cinche, jeden pro levý, druhý pro pravý kanál. Zapojení Surround reproduktorů je divné, protože cinche se nepoužívají pro nízkoohmové (reproduktorové) výstupy.
Dodej typ zesilovače. Ovšem bez znalosti vnitřního zapojení surroundu v zesilovači těžko říci, zda lze použít jen jeden nebo musí být oba. Zkrátka nemám potřebné informace.
@martincakl: Pravdu máš, ale schéma tomu neodpovídá. Nakreslené jsou jen dvě pasívní reprobedny.
doplněno 19.10.20 21:27:
@kepler: V případě, že jsou ty zadní bedny zapojené sériově (mmch nepíšeš parametry těch výstupů, které jsou dost důležité), tak ti jedna bedna vzadu hrát sama nikdy nebude. Proto jsem před chvílí napsal, že je třeba znát vnitřní zapojení surroundu.
@satam: Papír snese všechno..a v této cenové kategorii obzvláště. Ale je to celé pravda velmi podivné.
kepler*
Ano, signál je stereofonní, ale jen pro vstupy, tedy 2x cinch. Mně se ale jedná o ten výstup na zadní repro, v návodu se výslovně píše, že to bude jen mono. Proč ale ty dvě bedny? Mám tedy tu jednu zadní bednu píchnout do červeného, nebo bílého cinche a je to jedno?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.