Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka Gorenie- závada F54

Od: janmach odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, mám myčku Gorenie, kdy u této se mi na displeji objevila závada F54 ( přeplnění ). Tato závada se mi tam objeliva už asi potřetí a už mě nebaví myčku neustále vozit do servisu a nevím co s tím dělat... Je možné závadu odstranit v domácích podmínkách? Na internetu jsem nic nenašel. Mockrát děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tuna je tá chyba pretečenie identifikovaná ako E9.

hundred-worries.com/...

hodnocení

0x

Pokud to je něco podobného jako jsme měli my, u Fagoru tak jsem musel myčku vysunout jestli je teda integrovaná, a rozdělat bočnici kde je napouštění apod. Tam jsem musel vyndat celej plovák a vyčistit a hlavně trubku co je do odpadu od plováku, která byla napůl neprůchozí. Nám to házelo chybu a přestalo to pak mýt, protože ve dně myčky je polystyrenový puk, který když se tam dostane voda z přepadu, který nestíhá odtéct, tak ho vyplaví nahorů a zvedne se pojistka u plováku, která odpojí napouštění. Je to bezpečnostní řešení kvůli prasklé hadici. Můžete to zkusit vyčistit a uvidíte, ale samozřejmě záleží taky, jak máte myčku dlouho, počítejte s nesmrtelností těchto spotřebičů nebo spíše SPOTŘEBNÍHO zboží na pár let. :))

janmach
hodnocení

Děkuji za odpověď. Zítra to vyzkouším vyčistit ale míč si nevěřím

hodnocení

0x

Zdravím, myčku vyndejte tak, aby se kolem ní dalo chodit, nejlépe na stůl - pokud to půjde. Odstrojte všechny plechy a uvidíte, odkud voda teče. Troufám si tvrdit, že máte ucpaný labyrint (ta polorůhledná věc s kanálky na levé straně pod plechovým krytem. Voda pak neteče do změkčovače, anebo do myčky (dle programu, kdy podle nast. tvrdosti vody semtam před mytím vymývá nádobu s pryskyřicí slanou vodou), spíše to šacuji na ten změkčovač, kdy je patřičný kanálek v labyrintu přicpán mastným bordelem a voda vytéká do záchytné jímky a nadzvednuvše plovák, hlásí tuto chybu, zároveň spustí vyčerpávání. Protože však normální nátok pro mycí cyklus zřejmě probíhá bezchybně, chyba se projeví jen při vymývání změkčovače (proto tam dáváte sůl), tedy když využívá té zacpané části labiryntu. Jestli to servisák neví, nedoporučujte ho, zjevně u práce nepřemýšlí - princip fce změkčovače, nátoku vody přes labyrint a vůbec celé myčky vygoogluje každý. Labyrint tedy vyndejte, vyčistěte prolitím louhem (tuk zmýdelnatí a snáze půjde ven, protože zmenší svůj objem), a po výplachu vodou i octem, zkontrolujte činnost vrtulky vodoměru, přezkoušejte v režimu vymývání změkčovače, nebo zkrátka vyzkoušejte průchodnost všech kanálků. Asi tak...

martin16112
hodnocení

0x
Dobrý den, dnes se nám objevila stejná chyba F54. Ve snaze najít na netu pomoc jsem narazil i na tyto stránky. Na netu nic,tak jsem myčku odsunul abych se dostal na její zadní část. Dole je plastový kryt jdou skrz něj hadice a ele.kabel povolit 4 šroubky kryt odstranit a ejhle je tam plastová vana plná vody, je tam polystirénový plovák s čidlem. Naklonil jsem myčku dozadu, vytekla veškerá voda z té vany. Zapnul myčku a funguje. Koukal jsem při mytí jestli něco někde neteče a nic tak jsem nasadil kryt zpět a myje dál. Nevím kde se tam voda vzala, možná nějaký průsak,ale nikde jsem nic neviděl a to jsem s baterkou ležel u myčky celý cyklus a sledoval jestli něco ve uvnitř neuvidím.
janmach
Děkuji za odpověď, ale obávám se že se to u vás bude opakovat stejně jako u mě..

ccc*
hodnocení

0x

Únik vody do spodní části myčky. Vypnout ze zásuvky. Vyndat vestavěnou myčku, odmontovat spodní dvířka (lze vpředu i vzadu). Vysušit vnitří prostor. Stává se např. při hodně pěnivém mycím prostředku.

hodnocení

0x

Většinou je třeba vyčistit labyrint, což je ta průhledná věc s kanálky na levé straně myčky. Často přetéká - právě do té záchytné misky. Vymontovat, odpojit hadičky, vyčistit pomocí malé matičky a silného magnetu. Matičku pustit dovnitř a magnetem rajbovat, dokud to nezbavíte úsad...

quist
hodnocení

0x
Dobry den,
potvrzuji. Mycka Mora stejna zavada F54 a byla ve spodni casti voda. Pritelkyne nalila do mycky saponat, zacalo to penit a voda natekla az do spodku. Je potreba vytahnout mycku ven, odsroubovat plastovy kryt dole ve predu a naklonit mycku a vylit vodu. Pak zase zacala fungovat. Dekuji vsem.
mirek*

V mém případě Mora myčka, chyba F54 a tentokrát použito omylem testovací balení pracího prášku. Po vysunutí myčky ji stačilo naklopit "dvěřmi dolů" a vytekla bílá tekutina. Po opětovném zavření myčky chyba zmizela a nejkratší program proběhl v pořádku. Teď mě čeká pravděpodobně několik jetí bez nádobí, aby se prášek vymyl.

janbrus
hodnocení

0x

Také potvrzuji: voda ve spodní části myčky (ne na podlaze). Máme Gorenje Smart Flex. Myčku vysunout a naklonit dopředu. Klidně zapojenou, akorát bez elektriky. Po vylití hned funguje normálně. Už jsem to dělal podruhé za poslední půlrok, takže očekávám že se to bude opakovat. Beztak to tam natéká pomalu postupně až to dosáhne určité úrovně. Asi lepší než aby to vytékalo na podlahu pomalu.

petra8
Dobry den, nemate prosim nejakou fotku jak docilit vyndani te mycky? Mame ji jeste 3 tydny v zaruce a nevim zda cekat na servis a nebo si to podle vas vylit. Dekuji

adoelektro
hodnocení

0x
Zdravim vsetkych, povrdzujem F54 chybu u Gorenje. Chyba sa prejavila po pouziti viac peniveho pripravku a cudoval som sa, ako sa vobec voda a pena dostali do spodneho priestoru umyvacky…
Vstavanu umyvacku nebolo potrebne vytahovat z kuchynskej linky. Stacilo vypnut istic, otvorit spodne plastove dvierka, ktore drzia na styroch torx skrutkach. Vnutri bolo na spodku tak 2 dl vody a kusok peny. Vysat handrou, vyfukat fenom, chvilku nechat otvorene. Zapnut istic a vsetko fungovalo zas vporiadku. Dvierka som este nezaskrutkoval. Spustil som umyvaci cyklus a kontroloval, ci sa voda zas neobjavi, co by poukazovali na problem s tesnostou napajacej hadice. Voda sa neobjavila. Zavada vyriesena. Dakujem za postrehy uvedene vyssie, ktore ma nasmerovali na rychle odstranenie zavady.
Pozor, v spodnom priestore su aj kabliky a vykonova elektronika. Vzdy pracujte pri vypnutom pridvode elektriny a pri utierani a suseni neodpojte a nepretrhnite nejaky kablik.

martinik
hodnocení

0x
Závada je tím, že se zaplavilo vodou čidlo, které se nachází ve spodní části myčky. Je tam z toho důvodu aby se voda nedostala do elektrických částí.
Důvod je nejčastější ten, že se použije špatný chemický přípravek co pění a pěna se dostane i tam kam nemá.
Odstranění závady je možné po odmontování krytu v zadní části a vysušení celého spodku myčky od vody tak, aby se záplavové čidlo vrátilo do původní polohy.
Před tím než to namontujete zpátky si myčku vyzkoušejte a spusťte nějaký krátký program, protože se může stát, že se pěna objeví znovu.
hany
Naklonit mycku a vylit vodu ze zadni strany mycky pomohlo, diiky za typ

pan
hodnocení

0x
Voda do spodní části myčky se může dostat přes dosloužile těsnění. Posílám odkaz na video kde je to do detailu vidět.

ruben

Zdravím,

ja mám zasa problém ten, že som dal von labyrint, vyčistil som ho a keď som ho dal späť, tak mi to tiekolo cez spoj medzi labyrintom a tým spodkom, kde sa pripája. Môže to byť zlé tesnenie? alebo?

cagi
hodnocení

0x

Mám myčku gorenje a situace, která je zde popsaná se mi již několikrát stala, vždy byla přičina použití více pěnivého přípravku. Vždy stačilo chvíli počkat, maximálně pár hodin a poté už vždy fungovala. Na dně myčky v místě filtru v těchto případech nikdy netekla voda. Aktuálně řeším stejnou chybu, ale jiné projevy. Stalo se mi, že při vykládání nádobí z myčky mi spadla zavařovací sklenice na sklopené dvířka myčky (Pravá horní hrana dveří) a v tu chvíli se spustila chyba F54, myčka začala hučet a posílat vodu v místě prvních filtrů na dně myčky. Voda evidentně dále odtéká, to mě nejvíc mate a možná vylučuje ucpanou hadici mezi myčkou a odpadem. Takže puštěná myčka hlásí chybu a pořád protéká lehkým proudem. Nevím jestli se otřesem něco nepomohlo? Dnes ji rozeberu zezadu a uvidím co mě bude čekat, ale...

salik666
Dobrý den. Sice mi na myčku nic neupadlo, ale závada se projevuje stejným průběhem. Podařilo se nějak vyřešit, případně jak? Děkuji.

pete
hodnocení

0x
Mě to hlásí úplně nová myčka. Co je teď frustrující, že chybu začne hlasit do té chvíle vypnutá myčka, začne se proplachovat a každou minutu pískat... Proplachuje a píská klidně hodinu a dal, doku nevypnu proud! Zatím myla tak 3x, takže zanesená nebude. Jedině snad že by se si ji z odpadu tlačila pěna z mytí v umyvadle (bohužel mám jen jedno napojení do odpadu společně pod dřezem
. Jinak nevím. V návodu uvedeno "volejte servis", no to se opravdu těším, jak ji budu vozit reklamovat. Ach jo.
milan1987
Dobrý den, jak jste dopadl? My ji zapnuli jednou a dnes z ničeho nic začala hlásit chybu. Tak se ptám jak jste to vyřešil abych mohl začít jednat. Děkuji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma stul pryskyrice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]