Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozlišení fotek...?

Od: monikaa odpovědí: 3 změna:

Zdravím. Když chci přidat fotku z telefonu na instagram do stories, tak ji mám nějak přiblíženou, roztáhlou a není tam vidět celá. Když ji zmenším, tak zas pak není přes celý displej. Neví někdo prosím, čím by to mohlo být a co s tím? Je to taková blbost, ale štve mě to :/ Mám Honor 20e, kdyby to náhodou pomohlo. Kdyžtak moc děkuju za každou radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Nemám Instagram, takže jen odhaduji podle jiných webů, které požadují určitou velikost nahrávaných obrázku, a pokud nahrávaný obrázek této velikosti nedosahuje, zvětší jej. V případě, že je obrázek příliš velký, jej zase různě oříznou apod.

Pokud web neuvádí doporučenou velikost obrázků, osvědčilo se mi obrázek nahrát "zkusmo" a stáhnout si jej zpět do PC. Zjistila jsem tak velikost na webu a původní obrázek jsem upravila na tuto velikost (zvětšila, zmenšila, ořízla apod.), pak jsem nahrála a zveřejnila upravený obrázek.

Je s tím trochu práce navíc, ale za výsledné zobrazení to podle mne stálo. Myslím, že v mobilu budou i nějaké programy na stažení i na úpravu obrázků.

praivo*
hodnocení

0x

Nejspíš má fotka jiný poměr stran (třeba 3:2), než chce IG (16:9?). A pokud nemá stejný poměr stran, tak samozřejmě nikdy nemůže vyplnit celou plochu displeje.

sirokko
hodnocení

0x

Sice instáč nepoužívám, ale tipnul bych si, že to bude tím, že fotíte na výšku, jak je u dnešních "fotografů" obvyklé. Instáč tu tatranku ořízne aby tam nebyly vidět ty skvělé boční černé pruhy, tak oblíbené... Ale i tak je ta apka k ničemu, poněvadž portréty se většinou fotí na výšku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]