Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevíte někdo kde sehnat tento kabel? Sušička BEKO ds7433csrx

Od: anonymouse odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

můžete mi prosím poradit kde bych mohl sehnat tento kabel?(viz přiložený obrázek)

Děkuji za radu

Nevíte někdo kde sehnat tento kabel? Sušička BEKO ds7433csrx
Nevíte někdo kde sehnat tento kabel? Sušička BEKO ds7433csrx #2
Nevíte někdo kde sehnat tento kabel? Sušička BEKO ds7433csrx #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

beko.elektrahk.cz/...

stejná průchodka, akorát jiné konektory (ale ty Fastony by tam měli jít zastrčit, ale neprohote fázi a nulák i když by to vadit nemělo).

Popř se tam poptejte po tom svém.

doplněno 14.10.20 19:37:

Hlavně vyměňte zásuvku na zdi!

Tohle udělá špatný zaoxidovaný spoj vystavený dlouhodobému vlhku nebo nedotažený. Přechodový odpor špatného kontaktu na sobě ztrácí napětí ze sítě po zapnutí spotřebiče a mění ho v teplo až požár!

Řešte prvotní závadu. kabel je až druhořadý.

doplněno 14.10.20 19:46:

nebo tady

kupaoprav.cz/...

lama*

Díky moc za radu. Jo natekla mi voda do prodlužky a nedopadlo to moc dobře. Zásuvku raději zkontroluji.

Prodlužku nepoužívej. Nekvalitní prodlužky (krom EMOS) mají tenčí dráty a pračka se sušičkou berou velké proudy.

hodnocení

4x

Ustřhněte poškozenou zástrčku a nahraďte ji třeba/.... Pokud zapojíte správně a vyměníte i zásuvku, nebude problém...

Tato mu bude plnit i IP a lépe se mu bude montovat.

Pro laika vecpat do té tvojí 3x2,5 už chce trochu praxi, aby bylo vše dobře složeno a utaženo. Navíc při násilném utažení v tom černém plastu snadno praská strana pro nulák (utahuješ doprava a namáháš okraj kolíku).

e1.cz/...

Tie gumené vidlice sú super. Akurát pri zásuvke za práčkou pozor na miesto. Tam je lepšia tá zalomená. O nejakom lepšom IP podľa mňa pri použití “klasickej” zásuvky nemá zmysel uvažovať.

Měl by v koupelně používat zásuvky IP44

třeba tango ABB (ale nejdou do vícerámečků k vůli IP).

e1.cz/...

Proč by měl v koupelně používat IP44? Popravdě nikde jsem to neviděl, připadá mi to navíc ošklivé a chránič beru už jako samozřejmost. Nedalo mi to a pohledal jsem, já vím že jsou tam někdy "zajímavé"názory, ale tady se také shodli, že to IP44 je zbytečnost diskuse.elektrika.cz/...

Třeba já mám zásuvku 1m od sprchového koutu s pračkou.

0,5 je sice krásné, že je ejště zóna, ale v koupelně je silné vlhko a oxidují kontakty i ve vypínačích.

Po 20 letech jsme je měnili. Obyčejná tanga za IP44.

Elektrikáři potřebují kšeft a zákazník potřebuje levnou cenu. Nemá cenu číst diskuze :)

ABB Tango je stejně hnusné a krásné v IP44 i v IP20. U vypínačů nepoznáš rozdíl.

Nikdo neříkal, že tam musíš nacpat ABB Praktik

A ty tu vidlici k pračce vytahuješ ze zásuvky? Na to by mě nebavilo pořád myslet a jinak to těch 44 asi mít nebude.Ale jinak jo, je to každého věc a je to zas o něco bezpečnější.

hodnocení

1x

Úplně běžná Flexošňůra, kterou koupíte v každém obchodě elektro. Tipoval bych rozměr 3x1,5. Pro pračku dostačující.

potřebuje vyřešit průchodku, aby si ji nevytrhnul z desky elektroniky. Proto je lepší ta od pračky nebo jen tu vidlicu. ;)

Jinak souhlas.

Ze svorkovnice normálně odpojit, pak stáhnout průchodku, natáhnout na nový kabel a znovu zapojit. Řekl bych, práce na čtvrt hodiny. Žádnou desku elektroniky nevidím.

Feraxi, já vidím, že průchodka je zatavený plast přímo na kabelu a je jeho nedílnou součástí. Nevidím to poprvé, kde je součástí pláště a nejde ze starého pláště sundat dolů. I kdyby šla, tak je potřeba kabel v ní zafixovat třeba zezadu páskou na stahování kabelů (binder) a nebo zalepit.

Možná použít šroubovací scame rozvaděčovou průchodku.

Kabel končí skoro vždy v desce elektroniky a když bude vprůchodce kabel jezdit, tak se konektory vyrvou z oné desky, kterou nevidíš, ale je tam.

amazon.co.uk/...

;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]