Dobrý den, dnes jsem byla v jednom elektru kouknout po nějaké televizi. Šla jsem s přesvědčením na samsung, ale pan mi tam začal říkat jak mají akci na qled od Tcl a jak je dobrá a, že na Samsungu neprehraji většinu videosouborů a nedostanu tam moc aplikaci. Nikdy jsem o této značce neslyšela. Samsung znám mám od nich monitor. Jakou teda vybrat? euronics.cz/... euronics.cz/...
Osobně mám doka 4K Samsung TV a nemůžu si ztěžovat. Je pravda že například z externího hardisku mi nechce přehrávat např. seriály, ale filmy ano. Je to zvláštní, ale na druhou stranu je to smart TV takže youtube nebo netflix či HBO Go to jistí. TCL už sem také slyšel že to není špatný kup. Můj osobní názor je Samsung, podpora i spolehlivost.
patricie
Právě, že mám hodně filmů a seriálů na disku. A prodavač mi tvrdil, že mi to na Samsungu nepůjde přehrát, prý jedině jen formát mkv. Jinak nic proto by prý doporučil to Tcl, že prý přehraje se a je to otevřený systém, který je do budoucna lepší. Tak teď nevím Samsung mám zafixováno jako kvalitní obraz a kvalitní zpracování.
To souhlasím, bohužel nemám zkušenost s TCL, já když chci přehrát seriál který mi TV nepodporuje udělám to tak že propojím TV HDMI kabelem s notebookem a to vše přehraje bez potíží. Pokud je to pravda a vše ta TV přehraje tak je to asi rozhodnuté
patricie
Takže myslíte volit tu Tcl? Dnes mi známý říkal, že to jde eventuelne jde řešit převést starší videosoubory na formát co ta tv od Samsungu podporuje. Že o Tcl ani nenašel moc recenzia, že Samsung je lepší a bude mít delší podporu určitě než to tcl
To musím souhlasit, Samsung je značka která bude mít podporu stále, TCL netuším. Ano lze soubory převěst na jiný formát ano a TV to přehraje. Já bych volil na 100% opět Samsung. NA TCL jsem koukal na recenze a je to takové 50 na 50, zatímco Samsung cca 80 na 20. Rozhodnutí je na samozřejmě na vás
patricie
Děkuji za upřímnou odpověď. Jen se ještě zeptám tu Samsung co je v odkazu je dobrá?
re4zon
Obrazove je podstatne horsi nez tcl 715. Podivejte se jeste na vyprodejovou hisense 55u7b, ta bude taky lepsi nez ten samsung.
Ta tcl je o hodne lepsi, a taky drazsi. Zvlast pokud prehravate externi soubory. Ano, Samsung neprehraje tolik souboru, zejmena ne dts zvuk u mkv, stejne jako lg. Tcl ma android, takze neexistuje, aby cokoliv neslo prehrat. Ze samsung bude mit nejakou podporu je jen iluze tech co si ho koupili, za par let na to aktualizace nikdo vydavat nebude, zeptejte se treba majitelu samsungu z r. 2014. Pravidlo zavedenych znacek je DAVNO minulosti, cina je drti (bohuzel). Elektronika se nevybira podle znacky, ale podle vlastnosti. Navic tcl ma lepsi panel, takze obraz bude za neco stat. Srovnatelna obrazove je az samsung q60.
patricie
Takže myslíte, že je lepší volba to TCL? Moc se v tom nevyznám a parametry mi taky moc neříkají obraz mi přišel u obou pěkný, ale to bude asi tím demo snímkem co tam běží. Mám práce asi 1tb seriálu a filmu a hodně starších je v avi a vše převádět se mi moc nechce. To mě asi hodně odrazuje od toho Samsungu. Ještě mi známý říkal, že se mi po čase asi u toho TCL stane, že se to zahltí a zpomalí což u Samsungu nehrozí jelikož je to uzavřený systém.
re4zon
V prodejne to vzdycky vypada dobre. Kdybyste to chtela posoudit, musela byste si tam vzit svuj disk, televizi prenastavit (mod pro prodejny ma prepalene barvy a podsviceni, doma by se na to tak koukat nedalo) a nejlip nechat na prodejne zhasnout . Ta tcl ma o HODNE lepsi panel, takze i obraz. Android se sice casem muze zpomalit, ale vzdycky se da uvest do tovarniho nastaveni. A za par let muze byt uplne stejne nepouzitelny jako tizen u samsungu, protoze obema skonci podpora. Ale par let prehraje vsechno. Navic, vzdycky se da prehravani vyresit nejakou externi krabickou, mobilem apod., ale z horsi obrazovky lepsi nikdy neudelate.
patricie
Děkuji moc za zhodnocení a pomoc. Nakonec asi vyzkouším to Tcl ještě se na to půjdu podívat do elektra co mi k tomu víc řeknou a ukážou. Teď ji u nás nabízí v akci se slevou a sounbarem takže by to mohl bejt takovej vánoční dárek předem
re4zon
Rado se stalo. Jestli umite anglicky, kouknete na zahranicni recenze. Tam se neco skutecne dozvite. U prodavacu pozor, vetsina z nich nic nevi a radi jen to co chteji prodat.
Pokud ti jde hlavně o přehrání tvých nahrávek v nové televizi, vzal bych si externí disk do obchodu a tam to zkusil přehrát na televizi, která se mi líbí.
patricie
To mi asi neprojde. Ani klasický vysílání mi nechtěli pustit teda prý ho tam nemají zapojeny a televize vedle to měla.
My máme od TCL hned dvě telky a můžu je jen doporučit, přehrajou všechno, co jsme zatím zkusili. Nevím jak tady, já je kupoval v Německu, kde byly navíc za fakt mrzkou částku, za tu s úhlopříčkou 145cm jsem platil v nějaký akci v Media Marktu ve Straubingu 395 eur, větší 164cm stála tamtéž něco málo přes pětikilo. Máme obě zhruba rok a i když jsem o TCL do tý doby neslyšel, jsme s nima tak spokojený, že bych jí kdykoliv koupil zase...ten obraz je fakt nádhernej.
patricie
Děkuji za osobní zkušenost. Ještě se na ni půjdu podívat a pokud se mi zalíbí tak ji asi nakonec vezmu.
U TCL je problém, že je spousta variací ve stejné ceně a nikdo vám pořádně neřekne v čem se liší. Stačí,že je jedno písmenko v označení jinak a najednou zjistíte, že jedna umí nahrávat na usb a druhá ne. Případně zjistíte, že modelová řada 2019 má nižší maximální svítivost než 2020 a přitom vyšší spotřebu ve standby režimu i v provozu. U některých typů si uživatelé stěžují na plechový zvuk ale u dalších je zase vychvalované dolby a dokonce jsou i typy s vestavěným soundbarem JBL ( ten aktuálně zrovna z trhu zmizel a asi už nebude). Moje volba je asi na 90% TCL ale asi bych se ji bál koupit přes internet bez toho abych ji v krámě viděl, vyzkoušel pozorovací úhly ze stran a zvuk toho konkrétního typu.
doplňuji: že i zmiňovaný "dts zvuk u mkv" je bez problému.
re4zon
Protoze "mam samsung" je zcela konkretni tvrzeni a kdyz to umi jedna (buh vi z ktereho roku), tak to umi i vsechny nove modely, ze? Ja mam treba auto, do ktereho muzu s klidem lit jako palivo olej, ale to jeste neznamena, ze to muze udelat kazdy.
re4zon - ale vždyť jsi tvrdil v podstatě to samé " Ano, Samsung neprehraje tolik souboru, zejmena ne dts zvuk u mkv, stejne jako lg." Taky jsi neuvedl, že by to nepřehrál jen nějaký model. Proč se teda hned rozčiluješ?
patricie
Bylo mi řečeno, že je to od nějakého roku. Starší televize prý přehráli vše, dnešní už prý ne
re4zon
@ajvn No nevim podle ceho usuzujes, ze se rozciluju. Jen jsem si dovolil poukazat na fakt, ze "muj samsung prehraje vsechno" je informace na prd. S moji odpovedi to nesrovnavej, ja se bavim od zacatku o konkretnim modelu, na ktery byl dotaz. A jak je videt, i tazatelka to vi spravne, je to od urcite doby a ne u vsech modelu (nejdrazsi tusim maji podporu i licencovanych kodeku).
Vím že samsung a LG mají dohromady nejvíc patentů co se týče techniky zpracování obrazu. Pro mě je ale důležitá možnost přidat aplikace které chci a vím že samsung a LG tuplem se svým systémem tohle neumožní.
karel556*
upřesním, že televizor jsem kupoval v roce 2017 a stále lze koupit jak jsem si ověřil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.