Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký rozbočovač pro USB

Od: suzymon® odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, ve staré televizi mám pouze dva vstupy USB. Potřebuji dva vstupy navíc, protože bych si k nim chtěla připojit natrvalo dva různé externí multimediální boxy. V každém mám staženou jednu aplikaci. V jednom je Netflix a ve druhém HBO GO. Jde mi o to, že ám špatný přístup na zadní stranu televize, tak bych potřebovala rozbočku alespoň se dvěma vstupy navíc, která by byla pořád v televizi a já do ní mohla zepředu zapojit třeba oba ty vysílače najednou a dívat se buď na jeden, nebo na druhý. Já jsem našla tohle na AliExpress, ale nevím, jestli to je vhodné pro to co potřebuji. Mohli byste mi poradit? Mockrát děkuji.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nespletla ses? Nejedná se o dva vstupy HDMI?

Taky bych to tak viděl :)

111®
hodnocení

5x

Ano USB Hub by měl vyhovět s externím napájením...

hodnocení

3x
No, jak už tu jiný rádce podotknul, spíše se bude jednat o HDMI než o USB. USB v TV neslouží k přenosu obrazu.
Tady tedy přepínač pro dvě HDMI
alza.cz/...

hodnocení

2x

Nepíšete, co dalšího chcete připojovat. Disky?

hodnocení

Omlouvám se ale nerozumím otázce. Jaké disky? On to každý pojmenovává nějak jinak. Mám dva boxy jeden je Evolveo multimediální centtrum a druhý funguje na stejných principech, ale je z Číny a jmenuje se Beelink. V obou je internet a všechny vymoženosti toho internetu a tyto dva přístroje prostě vždycky musím připojovat vzadu do USB a já mám volný jen jeden a jde mi to špatně. Nekoukám samozřejmě na všechno najednou.

hodnocení

Televize má sice dva vstupy USB, ale v jednom mám samozřejmě trvale septobox na DVB T2. Takže mám volný pouze jeden vstup na USB a nevidím tam dobře, tak se bojím, že ho za chvíli vyviklám.

Připojovat externí USB tuner (USB-dongle) do TV, divné (rozlišení, ...)? Do počítače, běžné:

hodnocení

No a proto jsem se tady právě ptala, jestli to bude fungovat. A jak byste to teda udělala Vy, kdybyste potřebovala víc vstupů USB v televizi? Navíc jsem si teď zjistila, že to "záhadné slovo" HUB, je vlastně česky rozbočovač. :-D A já jsem právě také viděla, že to všude připojují jenom do počítače, asi nepotřebují to co já.*co*

111®

multimediální centrum není USB tuner

Autorka dotazu přece uvádí (proto se divím:(): ...ale v jednom mám samozřejmě trvale septobox na DVB T2. Takže mám volný pouze jeden vstup na USB...

hodnocení

Regine, ale Vy jste nepochopila na co se ptám. To co mi posíláte je něco úplně jiného, to nepotřebuji. Autorka už teda neví jak by to lépe popsala. ;) Ano, co je na tom divného, že v jedné zdířce USB v televizi, je připojený STB?

hodnocení

Regine, ale já nehledám USB turner, nevím jak jste na to přišla. Asi neznáte multimediální centrum. A o to se mi jedná. Ty potřebuji připojit k televizi a ty se připojují přes vstup USB. Celou jste mne popletla.

hodnocení

Takže už vím co to je HUB. Tak teď ale zase nevím co to znamená 3.0 HUB USB a 2.0 HUB USB. Asi to bude nějaký rozměr, ale čeho?*zmateny* A co je lepší?

111®
hodnocení

0x

to číslo znamená novější a rychlejší rozhraní HUB, ale měly by být zpětně kompatibilní, takže 2.0 HUB by měl pracovat s novějším rozhraním 3.0 HUB. Opačně to nefunguje...takže kouknout do dokumentace TV jaký má typ USB , asi to bude 2.0 jestli je starší...

rozhraním se zde rozumí vstup v NB nebo TV..ale přesně ti to nedoporučím, nemám s tím zkušenost...

doplněno 13.10.20 13:36:

ale protože si nejsem jist přečti si odkaz... alza.cz/...

111®

no jestli jde o HDMI tak jsem psal zbytčně..

hodnocení

Tak vidíte jaký jsem osel, ano, máte pravdu! Potřebuji to HDMI *bzum*. Omlouvám se všem. Všechny jsem obodovala ale nějak to nejde, neukazuje se to. Asi zase problém jako včera. Admin určitě opraví.

Zuzanko, třeba tohle.

hodnocení

Feraxi, ano, mockrát děkuji i Tobě. Já to spletla. Já jsem na tohle holt natvrdlá. Už jsem něco našla i na tom AliExpress. Protože už vím co hledat. Mně to totiž zpočátku mátlo, když jsem viděla k čemu to používají a nějak mi to neštymovalo. Proto jsem se zeptala tady a dobře jsem udělala. :)

hodnocení

Ještě jednou všem děkuji, protože jste mi vysvětlili co vlastně potřebuji. Já si spletla USB vstup s HDMI. Já to tam do té telky strkám skoro naslepo, protože tam špatně vidím, tak jsem si ani neuvědomila, že je v těch "ďourkách" sakra rozdíl. No ale pomohli jste mi.*palec* A omlouvám se i rádkyni "regine", to nepopletla ona mne, ale já ji. ;)

hodnocení

Tak mi dneska ten HDMI rozbočovač přišel. Tady ho prodávají kolem 2 tisíc, já jsem koupila za 17$ a to k němu mám i dálkový přepínací ovladač. Už jsem připojila a všechno funguje bezvadně. Mám tam připojený i STB a obraz a zvuk je bezvadný. Takže díky všem, kteří mi poradili, co to vlastně potřebuji. Jak jsem si to pletla s USB rozbočovačem. :-D V každém případě kdyby někdo potřeboval to co já, tak určitě můžete koupit na AliExpress bez obav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]