Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zvolit hodinky?

Od: jano* odpovědí: 8 změna:

Řeším pořízení nových hodinek a rozmýšlím nad systémem pohonu – bateriové, solární, mechanické, s automatickým nátahem... Máte nějaké podnětné zkušenosti či doporučení?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jako podnět dávám do placu systém DCF77. Já už nic jiného, co se týká hodinek, hodin, budíků nebo meteostanic nekupuji.

Souhlas, mám přes 20 let Casio radio controlled DCF77. Nosím je jen, když nutnost dodržovat přesně čas (cestování a pod.). Spokojenost za 1800 Kč (tehdá). Třetí baterie. Jinak mi stačí mobil. Vždy přesný čas cs.wikipedia.org/...

hodnocení

1x

Odpověď - která by prošla všechny varianty by byla na několik stránek. Hlavně záleží na co , či k jaké příležitosti hodinky budete používat. Odpověď "kvalitní automaty" je A, ale není zde to B - tj k jaké příležitosti, k jakému oblečení či příležitosti budou dané hodinky nošeny. Provozujete nějaký sport a při něm budou hodinky nošeny, jako co pracujete, ... prostě těch variant je poměrně mnoho. Já např z 90% nosím hodinky Seiko Kinetic Sportura , což je jakýsi hybrid mezi mechanickými hodinkami / automatický nátah s generátorem nabíjejícím kodenzátor/ a quarz strojkem. Jsou velmi mechanicky "odolné", šroubovací korunka, průhledné spodní víčko,... prostě mé oblíbené. Ale mám i dvoje automaty či staré s mechanickým nátahem. Tyto však beru na specifickou "akci" - Longines automaty na nějako koňskou slávu, či starší Geneviany k obleku. Jinak pokud bych měl volit mezi mechanickými a automaty, tak jednoznačně automaty, protože pravidelný nátah zaručuje vyšší přesnost a bezobslužnost / i když přesnost u mechanických/automatů není ten prvotní parametr/. Jinak se zkusit podívat na spec forum ohledně hodinek. např chronomag.cz

V neposlední řadě (a možná i v první řadě) je otázka, v jaké cenové kategorii se mají ty hodinky pohybovat.

Ale účel použití je pochopitelně hned v "závěsu", jako druhý parametr.

Pokud to budou hodinky pro potápěče, tak těch "pravých" se zase tak moc nevyrábí a výběr nebude složitý:)

Jak říkají agličani- gentleman o penězích nehovoří, ale samozřejmě cenová relace upřesní představu . Pokud je limit 1.000 Kč, tak asi o mechanických či automatech nehovoříme. Někdo má linit 5.000 Kč, pro někoho 200.000 je akceptovatelných / 200.000 myslím euro - i takové jsou/. A sohlas - představa o cenovém limitu rychle vyjasní představu či vyřadí některá řešení.

rk22
hodnocení

1x

Já jsem před 2,5 léty koupil tyto hodinky a jsem s nímí velmi spokojený. Nenosím je pořád, ale pouze když někam jdu a chci mít přehled o čase. Po 2,5 létech jsou stále dobře funkční a vypadají jako nové a ani v ních ještě nebylo třeba měnit baterií. Jediné co mi na ních trochu vadí je trochu nevhodně řešené zapínání kovového řemínku, ale nevadí mi to až tolik abych tyto hodinky kvůli tomu zavrhoval. Za ty peníze které jsem za ně dal si myslím, že to jsou velmi dobré hodinky. Bylo mi raděno abych si raději koupil nějaké dražší známých značek, protože tyto jsou údajně nekvalitní a příliš dlouho nevydrží. Nyví mohu potvrdit, že to byly pouze nesmyslné pomluvy a jsem rád, že jsem na to nenaletěl a neinvestoval do toho zbytečně o několik stovek více. Ono často i levné věci můžou sloužít stejně dobře jako podobné, ale mnohem dražší. Tím nemám v úmyslu někoho přesvědčovat aby zrovna tyto hodinky kupoval. Je to pouze můj návrh a je na každým a na tazateli jaké hodinky si kdo vybere a koupi a za kolik.

hodnocení

0x
Kvalitní automaty.

hodnocení

0x

Pokud chceš pouze hodinky, bez nějakých "ptákovin", tak s ohledem na výdrž baterie hodinky digitální. Dostal jsem kdysi k významnému výročí digitální hodinky Sanyo. Podle návodu měla baterie vydržet sedm let, k mému milému překvapení vydržela třináct. A to jsem je používal i jako budík. Hodinky šly přesně a byly opravdu Made in Japan. Ještě bych dodal, že v digitálních hodinkách baterie vydrží (je-li kvalitní), protože tam nejsou žádné mechanické části.

doplněno 13.10.20 12:53:

Opravuji, ty hodinky byly Casio, nikoli Sanyo. Hlava děravá, dlouho jsem je neměl v ruce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]